اثر کاربرد پس از برداشت پلی آمین ها بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، ترکیب های زیست فعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-23-1_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا تقی پور

Jahrom University

پدرام عصار

Jahrom University

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر کاربرد پس از برداشت پلی آمین ها بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، ترکیب­های زیست فعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین بود. میوه ها در محلول پوترسین (۲ و ۴ میلی مولار)، اسپرمیدین (۱ و ۲ میلی مولار)، اسپرمین (۱ و ۲ میلی مولار)، یا آب مقطر (شاهد) به مدت ۱۰ دقیقه غوطه ور شدند. پس از دو و چهار ماه انبارمانی (دمای ۱۰ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی ۸۵ درصد) ارزیابی ها انجام شد. به طورکلی، تیمارها تاثیری بر میزان اسید کل و پی اچ آب میوه نداشتند. با کاربرد پلی آمین ها از میزان اتلاف وزن یا کاهش میزان ماده های جامد محلول کل عصاره کاسته شد و شاخص طعم میوه های تیمارشده نسبت به شاهد بهتر بود. با گذشت زمان انبارمانی، محتوای اسید آسکوربیک آب میوه ها افزایش یافت، اما میزان فنول کل و فعالیت پاداکسنده کاهش یافت. میوه های تیمارشده با پلی آمین ها محتوای اسید آسکوربیک، فنول کل و فعالیت پاداکسنده عصاره بیش تری نسبت به شاهد داشتند. تیمار با هر دو غلظت اسپرمین نسبت به تیمارهای دیگر بیش ترین کارایی را در حفظ شاخص طعم و محتوای اسید آسکوربیک عصاره داشت. شاخص طعم میوه های تیمارشده با اسپرمین و اسپرمیدین مشابه بود. افزون بر آن، محتوای اسید آسکوربیک میوه های تیمارشده با اسپرمین مشابه با میوه­های تیمارشده با ۲ میلی مولار اسپرمیدین و پوترسین بود. در نهایت، غوطه وری در اسپرمین ۱ میلی مولار موثرترین تیمار کاهنده اتلاف وزن و نگهدارنده محتوای فنول کل و فعالیت پاداکسنده عصاره بود و به عنوان تیمار برتر جهت حفظ کیفیت میوه لیموشیرین پیشنهاد می گردد.  

کلیدواژه ها

Ascorbic acid, Decay, Total phenol, Weight loss, Sweet lime, Total soluble solids, اسید آسکوربیک, پوسیدگی, فنول کل, کاهش وزن, لیموشیرین, ماده های جامد محلول کل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.