کمک به شناسایی جنس Passalora در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 80، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEN-80-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پیرنیا

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

رسول زارع

بخش تحقیقات رستنی ها، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران

حمیدرضا زمانی زاده

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

اکبر خداپرست

گروه گیاه پزشکی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

علیرضا جوادی اصطهباناتی

بخش تحقیقات رستنی ها، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران

چکیده

به منظور شناسایی گونه های Passalora، ۹ نمونه گیاهی با علایم لکه برگی از نقاط مختلف استان های اردبیل، آذربایجان شرقی و استان های شمالی در طول بهار سال های ۹۰-۱۳۸۹ جمع آوری و جهت مطالعه به آزمایشگاه منتقل شدند. علاوه بر این نمونه های موجود در مجموعه قارچ های وزارت جهاد کشاورزی واقع در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور نیز بازبینی شدند و کلید تشخیص برای ۱۴ گونه فراهم گردید. با بررسی نمونه ها، ۸ گونه از روی ۹ میزبان گیاهی شناسایی شدند که عبارتند از: P. chaetomium (روی Euphorbia marschalliana)، P. circumscissa (روی Cerasus vulgaris, Prunus domestica)، P. dubia (روی Chenopodium album)، P. graminis (روی Agropyron sp.,  Poa annua, Stipa sp.)، P. rosae (روی Rosa persica) و P. ziziphi (روی Ziziphus spina-christi). از بین این گونه ها، P. chaetomium و P. ziziphi برای اولین بار از ایران گزارش می شوند و Chenopodium album و Rosa persica به ترتیب میزبان های جدیدی برای P. dubia و P. rosae در ایران هستند. همچنین P. graminis روی میزبان های Agropyron sp.، Poa annua و Stipa sp. برای اولین بار از ایران معرفی می گردد. سایر گونه ها قبلا از ایران گزارش شده اند، اما اطلاعات کافی جهت شناسایی دقیق آن ها در منابع فارسی وجود ندارد. 

کلیدواژه ها

Passalora, گونه جدید, گیاه میزبان, لکه برگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.