ترجیح تخم ریزی شب پرهHelicoverpa armigera روی ۱۰ رقم کلزا در شرایط آزمایشگاهی و نیمه مزرعه ای

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 81، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEN-81-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام چگنی

گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

یعقوب فتحی پور

گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سعید محرمی پور

گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

در این پژوهش ترجیح تخم ریزی شب پره Helicoverpa armigera روی ۱۰ رقم کلزا شامل Talaye،Opera ، Licord، Modena، SLM۰۴۶،Hayula۴۲۰ ، Zarfam،Okapi ، RGS۰۰۳ و Sarigol در شرایط آزمایشگاهی و نیمه مزرعه ای مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش های اولیه در شرایط آزمایشگاهی و با استفاده از برگ ۱۰ رقم کلزا و آزمایش های بعدی در شرایط نیمه مزرعه ای و با استفاده از قفس های توری انجام شد. نتایج حاصل از مطالعات آزمایشگاهی ترجیح تخم ریزی غیرانتخابی نشان داد که بیشترین  نسبت (۷۶۰/۰) تخم های گذاشته شده روی گیاه به کل تعداد تخم های گذاشته شده در کل دوره آزمایش، مربوط به رقم Talaye و کمترین نسبت (۲۸۸/۰) مربوط به رقم Okapi بود. بر اساس نتایج حاصل از ترجیح تخم ریزی انتخابی کل دوره آزمایش در شرایط آزمایشگاهی نیز بیشترین میزان تخم ریزی (۳۷/۱۱۲ تخم) روی رقم Opera و کمترین میزان (۸۰/۲۷ تخم) روی رقم RGS۰۰۳ به دست آمد. نتایج حاصل از ترجیح تخم ریزی انتخابی در شرایط نیمه مزرعه ای نشان داد که بیشترین میزان تخم ریزی (۶۷/۷۶ تخم) روی رقم Zarfam و کمترین میزان (۴۲/۱۴ تخم) روی رقم RGS۰۰۳ می باشد. بر اساس کل نتایج به دست آمده از ترجیح تخم ریزی، ارقامRGS۰۰۳ ،Okapi ، Sarigol و Hayula۴۲۰ جزو ارقام غیرترجیحی برای تخم ریزی کرم غوزه پنبه معرفی شدند.

کلیدواژه ها

کرم غوزه پنبه, کلزا, ترجیح تخم ریزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.