بررسی نقش واسطه ای امید در رابطه بین خود شفقت ورزی با رضایت از زندگی؛ یک مطالعه غیرمداخله ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-4-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان زارعی

Psychology Department, Lorestan University, Khorramabad, Iran

خدیجه فولادوند

Psychology Department, Lorestan University, Khorramabad, Iran

چکیده

مقدمه: شواهد نشان می دهند خودشفقت ورزی بر افزایش رضایت زندگی و ارزیابی های شناختی کلی از زندگی اثرگذار است. هر چند رابطه بین خودشفقت ورزی و رضایت زندگی مورد بررسی قرار گرفته، اما درباره مکانیسم واسطه­ای این رابطه مطالعات اندکی وجود دارد. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای امید در رابطه بین خود شفقت ورزی با رضایت زندگی انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. از بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب در سال تحصیلی۹۷-۹۶، ۲۵۰ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و سپس پرسشنامه های امید، خود شفقت ورزی و رضایت زندگی را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد خود شفقت ورزی با رضایت زندگی رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد (۰.۵۲۷ =β) (P< ۰.۰۱). خود شفقت ورزی با امید رابطه مستقیم، مثبت و معنادار داشته (۰.۴۵۳ =β) (P< ۰.۰۱) و امید با رضایت زندگی رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد (۰.۴۴۵ =β) (P< ۰.۰۱). همچنین نتایج آزمون سوبل نشان داد امید در رابطه بین خود شفقت ورزی با رضایت زندگی نقش واسطه ای دارد (۰.۴۴۵ =β) (P< ۰.۰۱). نتیجه گیری: مطالعه حاضر بر نقش مستقیم خودشفقت ورزی روی رضایت زندگی و نقش واسطه ای امید به عنوان یک مکانیسم مهم در رابطه بین خودشفقت ورزی با رضایت زندگی تاکید دارد. بنابراین، بهبود سطح خودشفقت ورزی و امید می تواند روش خوبی برای حمایت از افراد در زندگی روزمره و افزایش میزان ارزیابی های مثبت آنها از زندگی شان باشد.

کلیدواژه ها

Hope, Self-Compassion, Life Satisfaction, Students., امید, خودشفقت ورزی, رضایت زندگی, دانشجویان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.