جایگاه دولت الکترونیک در حقوق شهروندان [در ایران]

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF11_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمیل اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا وجرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

نکیسا صفاری فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

در سال های اخیر همه دولت ها سعی داشته اند در تحقق حقوق شهروندی گام های موثر و قابل دفاعی برداشته و بر گسترشاقدامات خود تاکید داشته اند.یکی از اقدامات دولت ها در تحقق رعایت حقوق شهروندی گسترش دولت الکترونیک است.چرا کهگسترش دولت الکترونیک امکان دسترسی عموم مردم را به اطلاعات افزایش داده و دولت ها را در مقابل مردم پاسخگو تر ساختهاست و زمینه تحقق حکمرانی خوب را فراهم نماید.در این مقاله سعی شده به منظور تحقق اهدافی مانند تبین مفهوم دولتالکترونیک و حقوق شهروندی به نقش و جایگاه دولت الکترونیک بر تحقق حقوق شهروندی بپردازد.با توجه به مفهوم دولتالکترونیک و حقوق شهروندی و مولفه های تشکیل دهنده دولت الکترونیک بخوبی میتوان دریافت که دولت الکترونیک از طریقتسریع در دسترسی اطلاعات.همگانی نمودن اطلاعات،شفافیت سازی و همچنین پاسخگو نمودن دولت در مقابل مردم تحقق حقوقشهروندی را فراهم ساخته است.

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک، منشور حقوق شهروندی، حقوق شهروندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.