بررسی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به جرم های شایع دربیمارستان سوانح شهید کامیاب مشهد سال ۱۴۰۰
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF10_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 311
نویسندگان
کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس اتاق عمل ،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس اتاق عمل ،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس ارشد آموزش سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
چکیده
عفونت بیمارستانی به عفونتی اطلاق می شود که در زمان بستری شدن در بیمارستان فرد مبتلا به عفونت نباشد و بیمار عاملعفونت زا، را از محیط بیمارستان کسب نماید، عفونت بیمارستانی در هنگام پذیرش در بیمار وجود ندارد و در حالت کمون نیز نمیباشد و حداقل ۴۸ ساعت پس از بستری شدن آشکار می شود، البته ممکن است عفونت پس از ترخیص بیمار نیز ظاهر گردد.) ۱ و ۲ )بیش از پنجاه سال است که از آنتی بیوتیکها در درمان سریع و موثر عفونتها استفاده می گردد . در طول این مدت، تغییرات زیادیدر نوع آنتی بیوتیکهای مصرفی و نیز حساسیت و مقاومت باکتریها نسبت به آنها ایجاد شده است . به طوری که طی مطالعه ای دربخش ICU کشورهای امریکای شمالی و جنوبی، اروپا، آسیا، استرالیا در طی سالهای ,۲۰۰۲ مقاومت استافیلوکوکهای کوآگولازمنفی و s .اورئوس به اگزاسیلین% ۸۵ گزارش شده است (. ۳ ) و در ایران نیز طی مطالعه ای در سال ۱۳۸۳ ، میزان مقاومت E.Coliنسبت به آمپی سیلین ، ۹۴ % و کوتریموکسازول ، %۷۸ بوده است.) ۴ )مقاومت آنتی بیوتیکی پدیده ای است که کم و بیش در نقاط مختلف دنیا دیده می شود (. ۵ و ۶ ( انتروباکتریاسه ها مانند اشریشیاکلی، کلبسیلا، انتروباکتر، پروتئوس و سیتروباکتر شایعترین عوامل بیماریزای باکتریایی جدا شده از بیمارستان ها می باشند .همچنین گرم منفی های غیرتخمیر کننده مثل پسودوموناس آئروژینوزا ) و سایر گونه های پسودوموناس ( ، گونه های آسینتوباکتر،استنوتروفوموناس و فلاووباکتریوم نیز از عوامل عمده بیماریزای بیمارستانی به شمار می آیند (. ۷ ) ظهور سریع باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک اثرات عمده ای در عوارض و مرگ و میر ناشی از عفونت های بیمارستانی دارد . انتروباکتریاسه ها، گونه هایپسودوموناس و سایر باسیل های گرم منفی هم اکنون به بسیاری از داروهای خط اول مقاوم هستند و بعضی از آنها به همه آنتیبیوتیک های در دسترس نیز مقاوم می باشند.) ۸ و ۹کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.