بررسی وضعیت سلامت روانی پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی مشهد
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF10_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 347
نویسندگان
کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس اتاق عمل ،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس اتاق عمل،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
کارشناس ارشد آموزش سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بیمارستان شهیدکامیاب، مشهد، ایران
چکیده
مقدمه: پرستاران به دلیل مشکلات شغلی و شرایط سخت کاری بیشترین استرس شغلی را تجربه می کنند و در معرض آسیب بیشتری قرار دارند . پرستارانی که در سطح سلامت عمومی خوبی نیستند، قادر به مراقبت های موثری از بیماران نخواهند بود. با توجه به اهمیت ارتقاء سلامت روان پرستاران و نقش کلیدی آن ها برکیفیت ارائه خدمات پرستاری، محقق بر آن شد تا تحقیقی را در خصوص تعیین وضعیت سلامت روان در پرستاران انجام دهد.مواد و روش ها : پژوهش حاضربر روی ۱۶۹ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد بررسی قرار گرفتند . گردآوری داده ها توسط دو پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه سلامت روان انجام گرفت و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری توصیفی و آماراستنباطیو یا استفاده از نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در کل ۷۸ نفر ( ۴۶/۲ درصد) دارای اختلال در سلامت روان و ۹۱ نفر ۵۳/۸) درصد) دارای سلامت روان مطلوب بودند میزان سلامت روان کلی با میانگین ۲۷/۹ درصد و انحراف معیار ۱۲/۱ بدست آمد. در خصوص ابعاد سلامت عمومی بیشترین نشانه عدم سلامت روان در بعد عملکرد اجتماعی ۹/۵ درصد و کمترین نشانه عدم سلامت در بعد افسردگی ۳درصد بود. بین فعالیت ورزشی با سلامت روان ارتباط معناداری مشاهده گردید.بحث و نتیجه گیری : با توجه به یافته مهم این پژوهش مبنی بر تاثیر مثبت و معنادار فعالیت ورزشی در سلامت روان، ضرور ی به نظر می رسدکه پرستاران فعالیتهای ورزشی منظم رادر برنامه زندگی خود قرار دهند و بدین وسیله موجبات ارتقاء سلامت عمومی خود را فراهم آورند.کلیدواژه ها
پرستار، سلامت روان، بیمارستانمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.