بررسی میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹- در سالمندان برحسب متغیر جنسیت
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF10_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
کارشناس بهداشت حرفه ای ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کارشناس بهداشت محیط ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
کارشناس بهداشت محیط ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
کارشناس بهداشت محیط ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
چکیده
ابتلا به بیماریهای وابسته به سن مانند دیابت، بیماری های قلبی- عروقی، COPD ، فشارخون و... خطر ابتلا به بیماری کرونا را بیشتر کرده و درصورت ابتلا فرد، منجر به نوع شدید بیماری و خطر مرگ می شود. در بررسی توصیفی- مقطعی ۹۵۸۵ نفر سالمند شهرستان فریمان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق فرم غربالگری کرونا ثبت شده در پرونده الکترونیک سلامت (سینا) صورت پذیرفت و اطلاعات با استفاده از آزمون کای اسکویر و نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از بین ۹۵۸۵ نفر سالمند غربالگری شده، % ۵۴/۴۶ زن و % ۴۵/۵۴ مرد و % ۵۷/۴۲ ساکن مناطق شهری و % ۴۲/۵۸ ساکن مناطق روستایی و % ۲۶/۲ دارای علایم بودند و % ۴۸/۸۷ از سالمندان دارای علایم بیماری در ۱۴ روز قبل از غربالگری در تماس با یک بیمار کرونا مثبت بوده اند. % ۸۷/۱۸ افراد دارای علائم بیماری، آزمایش PCR انجام داده است که % ۲۷/۴۲ دارای نتیجه PCR+ و % ۳۳/۲۴ دارای حداقل یک بیماری زمینه ای بودند. آزمون X۲ و دقیق فیشر ارتباط معناداری بین جنسیت سالمندان با علایم بیماری کرونا داشتن تب (p=۰/۰۰۸) ، گلودرد (p=۰/۰۱۱) ، از دست دادن حس بویایی و چشایی (p=۰۰۳) ، تنگی نفس (p< ۰/۰۰۱) و سایر علایم ( (p= ۰/۰۰۲، ابتلا به بیماری زمینه ای و تماس سالمند در ۱۴ روز گذشته با فرد مبتلا (p< ۰/۰۰۱) وجود داشت. % ۱۷/۵۵ از ۲۵۳۵ نفر PCR+ ، در بیمارستان بستری شدند. از ۴۴۵ نفر بستری شده % ۴۵/۲۶ از مردان و % ۵۴/۷۴ از زنان بستری شده بهبود و ترخیص یافته اند. تعداد ۱۳۸ نفر (% ۳۱/۰۱) نیز فوت نمودند. درصد موارد مرگ به بستری شده در مردان % ۳۳/۴۸ و در زنان % ۲۷/۶۱ بود. از ۱۳۸ مورد فوت سالمندان مبتلا به کووید ۱۹- بستری شده در بیمارستان ، ۷۲ مورد (% ۵۲/۱۷) مرد و ۶۶ مورد( (% ۴۷/۸۳ زن بودند. به نظر می رسد مجموعه ای از مسائل ژنتیکی، ایمونولوژیکی، تفاوت در ترشح هورمونها ، حضور در محیط های پرخطر و سبک زندگی میتوانند به عنوان عواملی برای اختلاف میزان شدت بیماری و مرگ و میر در دو جنس در نظر گرفته شوند .کلیدواژه ها
کووید-۱۹، سالمند، جنسیت، کروناویروس، پیامد بیماری، مرگ و میرمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.