بررسی تاثیر فرد دهنده بر میزان بیان TGF-β۱ در سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی اسب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید گلبابایی

بخش فیزیولوژی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

عباس پرهام

بخش فیزیولوژی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران- گروه پژوهشی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

فرشید حمیدی

بخش فیزیولوژی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

بر اساس مطالعات انجام شده، روند تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی از یک فرد تا فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. به نظر می رسدیکی از دلایل این تفاوت، اختلاف در میزان بیان برخی ژنهای کلیدی دخیل در روند تمایز باشد. در این بین، یکی از ژن های هدف،ژن TGFβ۱ است. این ژن جز آن دسته از ژن هایی است که بیان آن در روند تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به بافت های عضلانی –اسکلتی دخیل است. میزان بیان این ژن در سلول های بنیادی استحصال شده از بافت چربی سه راس اسب بررسی شد. ابتدا سلول هایاستحصال شده در محیط کشت مناسب کشت داده شدند و سپس در پاساژ ششم جمع آوری گردیدند. در مرحله بعدی آزمایش، از اینسلولها RNA استخراج شد و بعد از روی RNA تحت واکنش RT-PCR ، cDNA ساخته شد. با استفاده از پرایمرهای ژن GAPDH،به عنوان ژن مرجع در واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR)، و بارگذاری محصول آن روی ژل دستگاه الکتروفورز صحت تمام موارد تا اینمرحله مورد تایید قرار گرفت. سپس با استفاده از پرایمرهای ژن TGFβ۱ واکنش QPCR انجام شد. با بارگذاری محصولات واکنشQPCR روی ژل دستگاه الکتروفورز و رسم منحنی ذوب، از صحت واکنش اطمینان حاصل شد. میزان بیان نسبی ژن در اسب های مختلفبا روش (ΔΔCt) ۲ محاسبه شد و با استفاده از آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت. آنالیز داده ها نشان داد که تفاوت معنی داری از نظربیان ژن TGFβ۱ در سلول های بنیادی مزانشیمی اسبهای مختلف وجود ندارد. لذا میتوان چنین استدلال نمود که دلیل اختلاف درقابلیت تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی اسب های مختلف ناشی از تفاوت در بیان سایر ژن هاست که بایستی مورد بررسی قرار گیرند.

کلیدواژه ها

سلول های بنیادی مزانشیمی، اسب، بیان TGFβ۱، خصوصیات فردی، QPCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.