طراحی مدل سنجش نفاق سیاست گذاران سازمانی در سازمانهای دولتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJEST-17-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلیمان جعفری

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، خرم آباد

رضا سپهوند

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، خرم آباد

سید نجم الدین موسوی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، خرم آباد

حجت وحدتی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، خرم آباد

چکیده

زمینه: نفاق سازمانی به عنوان یکی از منابع فساد و همچنین به عنوان یکی از نتایج آن مطرح می شود که بر تمامی جنبه های سازمانی سایه می افکند. هنگامی که عارضه نفاق در سطح بالا و استراتژیک سازمان به وجود آید و با سیاست­های سازمانی پیوند بخورد، مخاطرات و مشکلات بزرگتر و جدی تری به وجود می آورد. هدف این پژوهش طراحی مدل سنجش نفاق سیاست گذاران سازمانی در سازمان های دولتی است. روش: این پژوهش در زمره پژوهش های کیفی و اکتشافی است که با استفاده از روش داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش خبرگان(مدیران سازمانهای دولتی استان لرستان) بودند که با روش گلوله برفی ۲۴ نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که در نهایت با استفاده ار روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در بخش کد گذاری باز ۱۷۶ کد استخراج شد. در بخش کد گذاری محوری ۶۲ کد در قالب ۱۲ کد انتخابی جاگذاری شد که بدین ترتیب مدل مفهومی تحقیق شکل گرفت. نتیجه گیری: براساس نتایج پژوهش عوامل علی شناسایی شده در زمینه نفاق سیاست گذاران شامل دو طیف عوامل فردی و سازمانی است و شرایط شغلی ایجاد کننده نفاق و شرایط بسترساز نفاق در حیطه عوامل زمینه ­ای نفاق سیاستگذاران قرار دارند. از طرف دیگر، پدیده­های محوری در پژوهش حاضر در قالب دو محور نفاق سازمانی و رفتارهای منافقانه شناسایی شدند. همچنین راهبردهای مقابله با نفاق و پیامدهای نفاق سازمانی نیز از اجزای دیگر مدل می باشند.

کلیدواژه ها

Organizational hypocrisy, Policymakers hypocrisy, Unethical behaviors, نفاق سازمانی, نفاق سیاست گذاران, رفتارهای غیر اخلاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.