بررسی تغییرات فرآیند واحد شیرین سازی گاز طبیعی با استفاده از آمین فرموله شده a-MDEA به کمک نرم افزار ASPEN HYSYSY

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی توسعه فناوری در نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: OILBCNF06_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قنبرنسب بهبهانی

محمد محمدی

چکیده

هیدروژن دی سولفید H(۲)S، کربن دی اکسید (CO(۲، مرکاپتان ها و سایر ناخالصی ها معمولا در جریان های گازطبیعی و سنتزی پیدا می شوند. H(۲)Sگازی بسیار سمی است و باعث ایجاد خوردگی در فولاد می شود. کربن دیاکسید نیز باعث ایجاد خوردگی در تجهیزات شده و همچنین باعث پایین آمدن Btu گاز خواهد شد .در فرآیندشیرین سازی گاز ترش این ناخالصی ها از گاز حذف شده و گاز برای حمل و نقل و استفاده مهیا می گردد . در صنعتگاز طبیعی استفاده از حلال های شیمیایی مانند آمین ها به سایر موراد ترجی داده شده است . واحدهای شیرینسازی آمین نزدیک به ۸۰ سال است که برای حذف H(۲)S و (CO(۲ از جریان های گاز ترش مورد استفاده قرا میگیرد . در طی ۰۸ سال اخیر متیل دی اتانول آمین MDEA به حلالی محبوب تبدیل شده است، خصوصا به خاطرانتخاب پذیری بالایی ک در واکنش با H(۲)S در مقایسه با کربن دی اکسید دارد . سرعت واکنش MDEA با دیهیدروژن سولفید بالاست در حالیکه سرعت واکنش آن با کربن دی اکسید بسیار پایین تر است. سرعت واکنش متیلدی اتانول آمین با کربن دی اکسید ۲۳۰۰ برابر از سرعت واکنش (CO(۲ با مونو اتانول آمین کندتر است .این حلال در حذف S۲H بسیار فوق العاده عمل می کند، و عموما برای بالا بردن قدرت حذف کربن دی اکسید آن مقادیری دیاتانول آمین حدودا ۴% نیز در مخلوط حلال به کار برده می شود .در این پژوهش با استفاده از نرم افزار شبیه سازی ASPEN HYSYS واحد شیرین سازی گاز طبیعی با استفادهاز آمین فرمول شده a-MDEA مجددا طراحی شده و نتایج آن با آمین DEA که در شرایط واقعی مورد استفادهقرار می گیرد بررسی شده است. نتایج نشان داد که آمین a-MDEA نتنها در جذب گازهای اسیدی بهتر عملکرده،بلکه از نظر مصرف انرژی نیز شرایط بهتری داشته است.

کلیدواژه ها

آمین، شبیه سازی فرآیند، شیرین سازی، هایسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.