بررسی ارتباط کیفیت خواب و حمایت اجتماعی با اضطراب و افسردگی پس از زایمان در مادران شهر سراب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC14_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید بابا زاده

استادیار آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ،دانشکده علوم پزشکی سراب ،سراب ،ایران

خلیل ملکی چولو

مربی، پرستاری، دانشکده علوم پزشکی سراب، سراب، ایران

سارا قلی زاده

کارشناس بهداشت عمومی ، دانشکده ی علوم پزشکی سراب ،سراب ،ایران

فائزه عزیزیان

کارشناس بهداشت عمومی ، دانشکده ی علوم پزشکی سراب ،سراب ،ایران

چکیده

زمینه و هدف: افسردگی پس از زایمان یکی از اختلالات شایع روانی در زنان است که تقریبا ۱۵درصد از زنان پس از زایمان با آن مواجه می شوند . این بیماری سبب ایجاد اثرات منفی بر روی کیفیت زندگی فرد مبتلا و اعضای خانواده او و همچنین تربیت و رشد کودک می شود ؛ بنابراین شناسایی عوامل موثر بر افسردگی پس از زایمان می تواند در انجام رفتار های پیشگیرانه و بهبود وضعیت روانی زنان پس از زایمان موثر باشد.روش کار: در این مطالعه توصیفی _تحلیلی ۲۲۵نفر از مادران زایمان کرده شهرستان سراب در سال ۱۳۹۹مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های افسردگی، حمایت اجتماعی و کیفیت خواب بود داده ها با استفاده از نرم افزار Spssv.۲۲ و آزمون های آماری رگرسیون لجستیک و تی مستقل تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده از آزمون های آماری بین درآمد و افسردگی ارتباط آماری معنا داری وجود دارد(P< ۰/۰۵). آنالیز های رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که حمایت اجتماعی و کیفیت خواب پیش بینی کننده های معنی دار افسردگی می باشد.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که افزایش درآمد، بهبودکیفیت خواب و افزایش حمایت اجتماعی و ایجاد محیطی آرام برای زنان باردار می تواند در کاهش افسردگی مفید باشد. از نتیج به دست آمده در این مطالعه می توان در اجرای مداخلات و برگزاری کلاس های آموزشی در جهت کاهش افسردگی پس از زایمان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

افسردگی،اضطراب،حمایت اجتماعی ،کیفیت خواب ،مادران پس از زایمان ،شهرستان سراب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.