دانش، نگرش و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره یادگیری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMED-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیین محمدی

Virtual School, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

میترا قریب

Virtual School, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

میترا ذوالفقاری

Virtual School, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

ریتا مجتهدزاده

Virtual School, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سانا احمدیان

Virtual School, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

چکیده

مقدمه: یادگیری الکترونیکی مورد اقبال جهانی قرار گرفته، در عین حال به کارگیری آن مستلزم تغییرات رفتاری در اعضای هیات علمی است. یکی از گام های اجرا و پایش یادگیری الکترونیکی، تجزیه تحلیل مخاطبان است. این مطالعه با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در باره یادگیری الکترونیکی انجام شد. روش بررسی: مطالعه با استفاده از پرسشنامه پژوهشگرساخته انجام شد. روایی صوری پرسشنامه با استفاده از نظر متخصصان، همسانی درونی آن با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ و روایی ساختاری بخش نگرش آن با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی بررسی شد. پرسشنامه به اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که دارای پست الکترونیکی آکادمیک فعال بودند ارسال گردید. ۲۱۸ نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. نتایج: آلفای کرونباخ پرسشنامه ۷۹/۰ به دست آمد. در تحلیل عاملی بخش نگرش، کلیه سوالات در یک عامل بارگزاری شد و ۵۳% از واریانس را تبیین می کرد. نگرش اعضای هیات علمی درباره یادگیری الکترونیکی بیش از نیمی از نمره کل (۸/۳ از ۵) بوده ولی میزان آگاهی و عملکرد ایشان کمتر از نیمی از کل نمره قابل کسب بود. بین نمره دانش، نگرش و عملکرد شرکت کنندگان بر اساس جنس، رتبه و سابقه کار تفاوت معنی داری مشاهده نشد ولی بین دانشکده­ها تفاوت معنی دار بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده وضعیت دانش، نگرش و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه است. دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه یادگیری الکترونیکی طی سال های گذشته بسترسازی مناسبی نموده و ضمن راه اندازی سامانه های آموزشی و رشته های مجازی، کارگاه های توانمندسازی متعددی برای اعضای هیات علمی برگزار کرده است؛ و نتایج این مطالعه می تواند ضمن ارزیابی وضعیت موجود دانش، نگرش و عملکرد اعضای هیات علمی، برای بازبینی نیازهای آموزشی اعضای هیات علمی و برنامه های توانمندسازی آنها به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها

E-Learning, Distance Education, Knowledge, Attitudes, Practice, Faculty Members, یادگیری الکترونیکی, آموزش از دور, دانش, نگرش, عملکرد, عضو هیات علمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.