بکار گیری LISعملی در طرح کاداستر کشورتجربه عملیLIS کاداستر استان چهار محال و بختیاری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 90
  • کد COI اختصاصی: GEO90_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور وgis

علی سرکارگراردکانی

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع)

چکیده

در مطالعات و برنامه ریزی های ملی، اطلاعات مکانی از پیش نیازها و عوامل ضروری به شمار می آید. با توجه به اهمیت تولید داده های مکانی و هزینه های سنگین آن لازم است که در این زمینه سیاستگذاری اساسی در سطح ملی صورت گیرد. بنابراین امر تولید، توزیع و مدیریت بهینه داده های مکانی در کشور نیاز به خط مشی ها و تدوین قوانین و استانداردهای ملی دارد و اجرای سیاستگذاری یکسان در کل کشور نتایج مطلوبی چون تسهیل تبادل اطلاعات، جلب مشارکت بخش خصوصی و توسعه پایدار در کل کشور را به همراه دارد. سیستمهای اطلاعات مکانی یکی از ابزارهای مهم در تحلیلهای مکانی می باشد. سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و زمینی مجموعه ای سازمان یافته و منسجم است که ذخیره سازماندهی ، پردازش و ارائه اطلاعات زمین مرجع را بعهده دارد از اینرو در امور شهری و شهرسازی، در کنترل پروژه و دسترسی به اطلاعات بهنگام و تصیم گیری به موقع نقش سازنده ای را ایفا می کند. در این مقاله اشاره ای کوتاه به سیستم اطلاعات زمینی داشته و همچنین ارتباط و تفاوتهای آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی بیان می گردد. همچنین سعی شده است به بیان تجربه عملی سیستم اطلاعات زمینیLIS بکارگرفته شده در طرح کاداستر استان چهار محال و بختیاری بپردازد، مسائلی از قبیل اطلاعات مکانی و توصیفی بکار رفته درLIS لایه ها، نرم افزار های مورد استفاده و ارائه خدماتی که سیستم فوق می تواند داشته باشد. و در آخر جهت بهبود این سیستم راهکارها و پیشنهاداتی ارائه خواهد شد

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعات جغرافیایی، سیستم اطلاعات زمینی، اطلاعات مکانی ،اطلاعات توصیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.