بررسی سلسله مراتب نشانداری در صرف اسم و ضمیر زبان های ایرانی نو شمال غربی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دوفصلنامه زبان شناخت، دوره: 6، شماره: 11
- کد COI اختصاصی: JR_LANG-6-11_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
استاد گروه زبان شناسی همگانی، دانشگاه بوعلی سینا
دانشجوی دکتری زبان شناسی همگانی، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
در این مقاله قصد داریم به بررسی نشانداری در صرف اسم و ضمیر زبانهای ایرانی نو شمال غربی از منظری درزمانی براساساصل کاستن صورتها (هاوکینز ۲۰۰۴) بپردازیم. طبق این اصل صورتهای نشاندار پایینترین مرتبه و صورتهای بینشان بالاترین مرتبه را در سلسلهمراتب کاربردبنیاد دارند. ترتیب مقولات در سلسلهمراتب کاربردبنیاد بر اساس بسامد وقوع آنها در زبانها است و دلیل این بسامدهای گوناگون را میتوان به دلایل ارتباطی، پیچیدگی و وقوع نابرابر عناصر زبانی در محیط اجتماعی نسبت داد.در این مقاله نشان دادهایم تغییرات نشانداری در سلسلهمراتب شمار و جنس در صرف اسم و ضمیر زبانهای مورد مطالعه، طبق اصل کاستن صورتها و پیشبینیهای آن است و در سلسلهمراتب حالت استثنائاتی وجود دارد که مطابق پیشبینیهای این اصل نیست.کلیدواژه ها
شمار, حالت, جنس دستوری, اصل کاستن صورت ها, پیش بینی فهرست صرفی, پیش بینیتمایزهای کاهندهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.