تاثیر ساختار مالکیت و ویژگی های صنعت برعملکرد صادراتی)مطالعه موردی: شرکت های پتروشیمی وشیمیایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران(

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM08_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد ظفری

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد نراق

محمدرضا پارسانژاد

استاد یار، دانشگاه علم و صنعت ایران

مهدی حکمی شلمزاری

کارشناسی ارشد مد یریت کارافرینی

چکیده

صادرات نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشورها بازی میکند. در سطح بنگاه، صادرات فرصت های رشد و توسعه برای شرکتها ایجاد میکند . بدلیل اهمیت صادرات ، دولت ها معمولا اقدام به حمایت از فعالیتهای صادراتی شرکتها با به کارگیری مشوق ها و برنامه های حمایتی می کنند که به برنامه های ترفیع/ تشویق صادرات معروف هستند. لذا تعیین عوامل موثر بر عملکرد صادراتی برای شرکت ها و همچنین دولت جهت افزایش رونق اقتصادی با افزایش عملکرد صادراتی حائز اهمیت می باشد. ازجمله عوامل موثر برعملکرد صادراتی می توان به ساختارمالکیت و وضعیت رقابتی شرکت ها اشاره نمود. برهمین اساس هدف پژوهش حاضر تاثیر ساختار مالکیت وویژگیهای صنعت برعملکرد صادراتی می باشد.این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی؛ همبستگی است.در این پژوهش از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده گردید. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات مربوط به مبانی نظری و پیشینه پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شد. همچنین برای جمع آوری داده های مورد نیاز جهت آزمون فرضیه ها از روش اسناد کاوی استفاده گردید.جامعه آماری پژوهش کلیه شرکت های پتروشیمی و شیمیایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه مورد مطالعه پژوهش شامل۹۹ شرکت بوده که به روش حذفی سیستماتیک انتخاب گردید.بازه زمانی پژوهش از سال۱۳۸۶ الی ۱۳۹۱ می باشد. نوع داده ها جهت آزمون فرضیه های پژوهش داده های ترکیبی می باشد. روش های آماری مورد استفاده شامل آمارهt، آمارهF و ضریب تعیین تعدیل شده می باشد.نتایج و یافته های حاصل از پژوهش موید این است که سهام داران نهادی بر عملکرد صادراتی شرکت های پتروشیمی و شیمیایی اثر مثبت دارند. همچنین نتایج و یافته های پژوهش نشان می دهد که تمرکز صنعت)رقابت( بر عملکرد صادراتی شرکت ها اثر منفی) مثبت( دارد اما مالکیت دولتی هیچگونه اثری بر عملکرد صادراتی شرکت های شیمیایی و پتروشیمی ندارد.

کلیدواژه ها

ساختار مالکیت، تمرکز صنعت، عملکرد صادراتی، سهام داران نهاد ی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.