تدوین استراتژیهای بهینه در لجستیک معکوس صنعت فولاد خوزستان بااستفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره خاکستری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM08_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا بیات

دانشجوی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه شهید چمران اهواز

علی مهرابی

استادیار مدیریت تکنولوژی تولید، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی ، دانشگاه شهید چمران اهواز

رحیم قاسمیه

دانشیار مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی ، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

لجستیک معکوس فرآیند انتقال کالاها در سیکل نهایی مصرف به منظور باز آفرینی ارزش است. این مفهوم در صنعت فولاد به معنی جمع آوری، بازیافت و استفاده مجدد از فولاد قراضه است. این پژوهش سعی کرده است یک چارچوب تصمیم گیری برای شرکتهای فولادی ایجاد کند تا با کمک آن شرکت های فولادی بتوانند بهترین گزینه های لجستیک معکوس را انتخاب کرده و به طور موثر از منابع فولاد قراضه استفاده کنند. این مقاله با در نظر گرفتن شش وجه: اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، سیاست های دولتی، مدیریت داخلی، و رقابت بازار خارجی و تعریف سه گزینه: اجرای درون سازمانی، سرمایه گذاری مشترک و برون سپاری، چار چوبی جامع را به شرکت های فولادی پیشنهاد کرده تا بهترین گزینه لجستیک معکوس را انتخاب کنند. با همکاری دو شرکت بزرگ فولاد در استان خوزستان و با استفاده از روش سوآراء وزن هر یک از معیارها تعیین شد. سپس با استفاده از روش کوپر اس خاکستری سه گزینه رتبه بندی شدند. نتایج نشان می دهد که عوامل اقتصادی با بدست آوردن حدود نیمی از وزن کل، بیشترین تاثیر را بر انگیزه شرکت ها برای سرمایه گذاری در سیستم های لجستیک معکوس دارد. مدیریت داخلی شرکت، دومین عامل مهم برای کارشناسان است و کمبود توانایی های مدیریت سیستمهای اطلاعاتی یکی از دغدغه های ایشان است. همچنین می توان دریافت که عوامل اجتماعی و عوامل خارجی کمترین اهمیت را برای کارشناسان در تصمیم گیری بهترین گزینه لجستیک معکوس دارند.

کلیدواژه ها

کوپراس خاکستری، سوآرا، لجستیک معکوس، صنعت فولاد خوزستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.