تاثیر تمرین هوازی منتخب بر میزان تحمل گلوکز خوراکی در زنان خانه دار شهرستان گرمی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فیزیولوژی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: UMAPHYSIO01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن پناهی

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

رضا فرضی زاده

استادیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

فرشته عبدی بویاغچی

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

محسن نوریان

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

فاطمه امیدی

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مقدمه و هدف: دیابت شیرین یک اختلال مزمن متابولیک یا سوخت و سازی در بدن است که سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوختو ساز کامل قندها را کاهش میدهد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی منتخب بر میزان تحمل گلوکز خوراکی در زنان خانهدار شهرستان گرمی بود.روششناسی: تحقیق حاضر در قالب طرح نیمه تجربی گروه تجربی (تمرینات هوازی و ایروبیک) و گروه کنترل (بدون مداخله) با اندازه گیریهای مکرر است. جامعه آماری، کلیه زنان خانه دار مبتلا به دیابت نوع دو شهرستان گرمی است که به پزشک مراجعه کرده بودند و میزان قند خون ناشتای آنها بیشتر از ۱۲۵ میلیگرم در دسی لیتر بود و ۲۰ نفر از همین جامعه آماری به عنوان آزمودنی انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه ۱۰ نفری تقسیم شدند. تمرین به مدت هشت هفته و سه جلسه در هر هفته بود. خونگیری در طی سه مرحله به صورت ناشتا از آزمودنیها گرفته شد.نتایج: تاثیر هشت هفته تمرین هوازی منتخب بر کاهش میزان تحمل گلوگز خوراکی در زنان خانه دار معنیدار بود .(P< ۰/۰۰۱) نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که هشت هفته تمرین هوازی منتخب شامل اجرای حرکات ایروبیک سبب تغییرات مثبتی در میزان تحمل گلوگز خوراکی شده است. لذا میتوان برای بهبود سطح سلامتی بیماران دیابتی، در کنار کنترلهای تغذیه ای، مصرف دارو و درمانهای پزشکی، فعالیتهای ورزشی با شدت متوسط و متوسط به پایین مانند تمرینات ایروبیک نیز به کار گرفت.

کلیدواژه ها

تمرین هوازی، تحمل گلوکز خوراکی، دیابت نوع دوم، زنان خانه دار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.