تاثیر آلاینده های نفتی برروی انتقال اکسیژن جهت تصفیه پساب های صنعتی در بیورآکتورهای هوازی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH13_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 862
نویسندگان
کارشناس پژوهشی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی ، رشت
عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی ، رشت
عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی ، رشت
چکیده
بررسی الاینده های نفتی بر رفتار انتقال جرمی اکسیژن به عنوان یکی از پارامترهای بسیار مهم در فرایندهای تصفیه بیولوژیک هوازی پسابها برای ارزیابی اثر آنها بر کیفیت آب و تعیین تکنیکهای بر پایه آب در تصفیه آبهای آلوده با روغن و نفت خام دارای اهمیت بسیاری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی پارامترهای هیدرودینامیک و انتقال جرم با حضور آلاینده های نفتی و سورفکتنتها است. روش تحقیق : نگهداشت کلی گاز (ɛg) و ضریب حجمی انتقال اکسیژن (kLa) برای الاینده های نفتیی شامل C13 و C16 در آب با درصدهای حجمی 0/1 و 0/5 در محدوده سرعت هوادهی (ug=1.18-23.52×10-3m/s) در یک بیورآکتور ستونی حبابی ارزیابی شده است. یک نوع سورفکتنت آنیونیک SDS در آزمایشات برای بررسی تاثیر سورفکتنتها بر روی پارامترهای تصفیه مورد استفاده قرار گرفت. یافته : با افزایش سرعت هوادهی مقادیر هوادهی مقادیر نگهداشت گاز و ضریب انتقال اکسیژن افزایش می یابند . همچنین آلاینده های نفتی باعث افزایش در نگهداشت گاز و ضریب انتقال اکسیژن به ویژه در سرعتهای هوادهی بالاتر می شوند . در غلظتهای بالاتر آلاینده ها ، این افزایش بیشتر می شود. همچنین حضور سورفکتنتها بر روی سطح حباب ، با افزایش مقاومت انتقال جرم ، باعث کاهش در انتقال اکسیژن می شوند. بر اساس نتایج این تحقیق روابطی تجربی برای پیشنهاد نگهداشت گاز و ضریب حجمی انتقال اکسیژن به عنوان تابعی از سرعت ظاهری هوادهی و کشش سطحی ارائه شده است. نتیجه گیری :نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که حضور آلاینده های هیدروکربنی در پسابهای نفتی ، باعث افزایش در انتقال اکسیژن به فاز مایع در فرایندهای تصفیه بیولوژیک هوازی می شوند.کلیدواژه ها
آلاینده های نفتی ، بیو آکتور ستونی حبابی ، سرعت ظاهری هوادهی ، ضریب حجمی انتقال جرم ، نگهداشت گازمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.