انواع آلودگیهای صوتی در محیط شهری و تمهیدات موثر د رجهت کاهش آنها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH13_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی مرتضوی مهرآبادی

کارشناس ارشد شهرسازی ، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء فارس

سحر محرابی

پزشک عمومی ، مرکز بهداشت شهرستان لار

فاطمه دهقانی

کارشناس ارشد عمران محیط زیست ، بیمارستان نمازی شیراز

مژگان مرتضوی مهر آبادی

کارشناس شنوایی شناسی ، مسئول امور ناشنوایان بهزیستی استان فارس

چکیده

آلودگی صوتی از جمله پیامدهای زیانبار صنعتی شدن جوامع است که سلامت روانی و آرامش روحی ساکنان شهرهای بزرگ را به هم زده و به نوعی ریشه بسیاری از تنش های اجتماعی است در واقع آلودگی صوتی صدای ناخوسته یا صدایی با مدت زمان ، شدت یا کیفیتی است که سبب آسیب جسمی یا روانی به انسان می شود . این مقاله بر آن است با روشن کردن تعریف دقیق مفهوم آلودگی صوتی و اشکال مختلف بروز آن ، با بیان مختصر آسیب های جسمی - روانی ناشی از آن به ضرورت جلوگیری و یا کاهش آلودگی صوتی در محیط شهری رسیده و در ادامه با پیشنهاد یک حوزه بندی جامع چهار گانه سطوح مداخله در برنامه ریزی مقابله با آلودگی صوتی در محیط شهری رسیده و در ادامه با پیشنهاد یک حوزه بندی جامع چهارگانه سطوح مداخله در برنامه ریزی مقابله با آلودگی صوتی در محیط شهری ( برای اولین بار در ایران ) شامل « تمهیدات شهر سازانه - معمارانه » ، « تمهیدات مربوط به کاربری های خاص و آلاینده » ، « تمهیدات مربوط به منابع آلاینده موقت » و «تمهیدات مربوط به وسایل نقلیه ، مسیرهای حمل و نقل و قوانین و فرهنگ ترافیک» ، با توجه همزمان به رویکردهای «پیشگیرانه » و رویکردهای « کاهنده» و راهکارهایی از قبیل «بازنگری یا تعیین ضوایط و مقرارت» ، « روشهای کنترلی و نظارتی» و «روشهای تشویقی» و « فرهنگسازی و روشهای آموزشی » و رد نهایت « روشهای طراحانه و راهکارهای فنی » با پیشنهاد سیاست های علمی و اجرایی در این راستا گام بردارد. لازم به ذکر است که روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و در طول پژوهش از منابع و اسناد کتابخانه ای و جمع آوری اطلاعات بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

آلودگی صوتی شهری ، عایق بندی صوتی ، منابع آلاینده صوتی ، محیط زیست شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.