بررسی کارایی روش های اکسید اسیون پیشرفته در تجزیه سیانید
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH13_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1327
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت همدان
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان
کارشناس شیمی ، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده
سیانید یک ماده سمی است که از طریق دفع فاضلاب تعدادی از صنایع باعث آلودگی محیط زیست و به خصوص منابع آبی می شود. هدف از انجام این تحقیق ، مقایسه راندمان تجزیه سیانید از پساب تصفیه خانه های فاضلاب با استفاده از روش های اکسیداسیون پیشرفته با کاربرد ازن و ازن / پرتو تابی اشعه ماوراء بنفش بوده است. روش : این پژوهش یک مطالعه کاربردی بوده که در راکتور منقطع با ظرفیت 3 لیتر انجام شده است. راندمان حذف سیانید در غلظت های مختلف و در PH های مورد مطالعه در طی زمانهای ماند و مواجهه با ازن و اشعه UV در مراحل جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج : نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که راندمان حذف سیانید با افزایش PH در هر دو روش تجزیه مذکور رابطه مستقیم دارد . نتایج حاصل از آزمایشات و اندازه گیری ها نشان داد که شرایط بهینه جهت حذف سیانید در هر دو فرایند ازن زنی و ازن / پرتوتابی اشعه ماوراء بنفش ، غلظت 50 میلی گرم بر لیتر ، زمان ماند 60 دقیقه و 11=PH میباشد و در این شرایط راندمان حذف سیانید توسط روش ازن دهی 62 درصد و با روش ازن / پرتو تابی اشعه ماوراء بنفش 64 درصد می باشد. بحث و نتیجه گیری : می توان انتظار داشت فرایند اکسیداسیون پیشرفته با مزایایی از قبیل جنبه های بهداشتی و زیست محیطی مطلوب و بازده بالا ، چشم انداز مطلوبی د رحذف سیانید و سایر آلاینده های مشابه از آب و فاضلاب بدست آورد.کلیدواژه ها
اکسیداسیون پیشرفته ، ازن ذدهی ، ازن / پرتو تابی اشعه بنفش ، سیانیدمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.