طراحی مدل تغییرات حاصل از توسعه آموزش نیروی انسانی در انتقال فناوری درسازمان های یادگیرنده با استفاده از الگوی فرا ابتکاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-12-2_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام مقدم نیا

دانش آموخته دکتری، گروه مدیریت تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

عباس طلوعی اشلقی

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد، گروه مدیریت صنعتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

محمد علی افشار کاظمی

عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت،گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

نیروی انسانی آموزش دیده به عنوان عامل اصلی در انتقال فناوری و توسعه آموزش به عنوان نظام پشتیبان برای رسیدن به موفقیت در پیاده سازی فناوری نقش بسزایی دارند. سازمانها به منظور برتری باید توانمندی های آموزشی مناسبی را برای مزیت رقابتی به دست آورند که توسعه آموزش در انتقال فناوری کمک می کند تا عملکرد برتری در بازار داشته باشند. مقاله حاضر با هدف رسیدن به مدل بهینه تغییرات حاصل از توسعه آموزش در انتقال فناوری نیروی انسانی در سازمان های یادگیرنده انجام شده است. روش پژوهش حاضر توصیفی و از لحاظ ماهیت از نوع کاربردی است. در این پژوهش ترکیب نظام برای بهینه سازی مدل با نرم افزاری تحت محیط برنامه نویسی MATLAB آماده شد. درپی اجرای نرم افزار، با کد سازی و فرمول بندی مدل با استفاده از الگوریتم PSO، سازمان یادگیرنده در آموزش نیروی انسانی در اثر انتقال فناوری، مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که سناریوهای های مختلف با استفاده از الگوریتم ازدحام ذرات درجستجوی فضای راه حل برای آموزش نیروی انسانی در اثر انتقال فناوری بهینه گردید. در انتقال فناوری با بهینه سازی آموزش نیروی انسانی (نیروی تولیدی متخصص، نیروی تکنسین، کارگر ماهر و ساده)  می توان هزینه سازمان های یادگیرنده را در یک دوره زمانی کاهش داد. توجه به آموزش نیروی انسانی از عوامل موفقیت عملکرد انتقال فناوری است.

کلیدواژه ها

انتقال فناوری, عوامل تولید, الگوریتم های فرا ابتکاری, آموزش نیروی انسانی, سازمانهای یادگیرنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.