تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد صادراتی با توجه به نقش مزیت رقابتی با استفاده از روش معادلات ساختاری(مورد مطالعه: شرکت های صادراتی صنایع غذایی در استان تهران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عموزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار عملیات و زنجیره تامین دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

طاها کشاورز

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد صادراتی با توجه به نقش مزیت رقابتی در شرکت های صادراتی صنایع غذایی است. پژوهش از منظر هدف کاربردی و از منظر روش و ماهیت توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، شرکت های صادراتی صنایع غذایی در استان تهران و پاسخگویان به پرسشنامه مدیران عامل و مدیران ارشد بخش بازرگانی و صادرات این شرکت ها می باشند که در هر شرکت یک نفر از آنان به پرسشنامه پاسخ داده اند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها توسط نرم افزارهای اس پی اس اس و نرم افزار پی ال اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج استخراج شده است. قابل ذکر است که روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوا و سازه و همچنین پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که سوالات از پایایی بالایی برخوردار هستند و از نظر روایی سازه که به وسیله نرم افزار پی ال اس مورد بررسی قرار گرفته است مشخص می کند که تمامی سوالات پرسشنامه از روایی مناسبی برخوردار هستند. در نهایت نتایج حاصل از تجزیه تحلیل داده ها و تست فرضیه ها نشان می دهد که: هوش بازاریابی، قیمت گذاری، ارتباطات بازاریابی، توزیع و نوآوری بر مزیت رقابتی تاثیر دارد. همچنین نتایج نشان می دهد که مزیت رقابتی بر عملکرد صادراتی تاثیر دارد. ضمن اینکه نقش میانجی مزیت رقابتی در ارتباط بین مولفه های ذکر شده و عملکرد صادراتی تایید می شود. با توجه به روابط بین متغیرهای پژوهش میتوان برنامه ریزی بهتری جهت بهبود عملکرد صادراتی و کسب مزیت رقابتی داشت.

کلیدواژه ها

قابلیت های بازاریابی، عملکرد صادراتی، مزیت رقابتی، معادلات ساختاری، شرکت های صادراتی صنایع غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.