طراحی مدل حکمرانی خوب در صنعت و معدن در راستای توسعه پایدار با رویکرد کنش های نوآورانه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-5-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزل رضایی لری

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

سنجر سلاجقه

دانشیار، گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

شیوا مداحیان

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

امین نیک پور

گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

چکیده

زمینه وهدف :حکمرانان ومدیران ، رسیدن به توسعه پایدار را در دستور کار خود قرار داده اند. توسعه پایداری که منجر به بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی سالم می گردد. اما پژوهش ها و تحقیقات موجود در زمینه عواملی که منجر به این هدف می گردد بسیار اندک است. به همین جهت هدف اصلی پژوهش طراحی و تبیین الگوی حکمرانی خوب در حوزه صنعت و معدن در راستای توسعه پایدار با رویکرد کنش های نوآورانه می است.روش: در این پژوهش از روش کیفی و استراتژی پژوهش داده بنیاد استفاده شده است. نمونه آماری شامل ۲۲ نفر از مدیران شرکت صنعتی و معدنی گل گهر و اعضای هئیت علمی دانشگاه ها بود که به عنوان نمونه آماری به به شیوه هدفمند و به روش نیمه ساختار یافته مصاحبه شد و متون مصاحبه در سه مرحله کد گذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. یافته ها: تحلیل داده های پژوهش نشان داد که مسئولیت پذیری جامع گرا عامل شکل گیری حکمرانی خوب می گردد و در کنار آن پیوند گرایی دانشی، بسترهای نوآوری وکنش های نوآورانهبه توسعه پایدار در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی منتج می می گردد. همچنین منابع طبیعی کشور فرصت بسیار خوبی در جهت توسعه همه جانبه کشور است.نتیجه گیری: با توجه این که منابع طبیعی فرصت ارزشمندی در جهت توسعه همه جانبه کشور است، مدیران باید با توجه به مسئولیت پذیری خود در مقابل گروه های مختلف جامعه ، با مهیا کردن شرایط لازم در جهت تبدیل منابع طبیعی به منافع بلندمدت جامعه گام بردارند.

کلیدواژه ها

کنش های نوآورانه , توسعه پایدار , حکمرانی خوب , معدن گل وگهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.