حل مسئله ی زمانبندی کار کارگاهی با استفاده از الگوریتم ژنتیک ترکیبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی ریاضی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: MATHEMATICS08_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا چراغلو

گروه علمی ریاضی، دانشگاه پیام نور، ایران

حبیبه نظیف

گروه علمی ریاضی، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

مسئله زمان بندی کار کارگاهی (JSSP) یکی از مسائل پرکاربرد زمان بندی است که در صنعت از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. این مسئله در گروه مسائلNP-Hardقرار گرفته و تا کنون روش های زیادی برای حل آن ارائه شده است. در یک مدل زمان بندی کار کارگاهی با m ماشین، هر یک از کارها دارای مسیر و فرآیند پردازشخاص خود هستند. در این مقاله یک الگوریتم ژنتیک ترکیبی (HGA) برای حل مسئله زمان بندی کار کارگاهی پیشنهاد شده و به منظور افزایش تنوع جمعیت، عملگرهای ژنتیکی ارائه شده اند. هدف، حداقل نمودن زمان انجام کار و تکمیل آن است. برای کارایی بیشتر الگوریتم، عملگر تقاطع بر پایه ماشین و عملگر جهش بر پایه مسیر بحرانی طراحی شده است. علاوه بر این، یک عملگر جستجوی موضعی ارائه شده که میتواند تا حد زیادی توانایی جستجوی موضعی الگوریتم ژنتیک را بهبود بخشد. برای ارزیابی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، این چارچوب با استفاده از یک مجموعه مسائل نمونه مورد بررسی قرار می گیرد. آزمایش های محاسباتی کارآیی و قابل رقابتی بودن روش پیشنهادی را نشان میدهند.

کلیدواژه ها

مسئله زمان بندی کار کارگاهی، الگوریتم ژنتیک، جستجوی موضعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.