اثر افزایشی تکنولوژی سنتز نانو کامپوزیت های زیست سازگار با روش سل – ژل در محیط های اسیدی و قلیایی بر فرآیند فتواکسیداسیون پیشرفته شیمیایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE06_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما نعمتی

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ، ایران

چکیده

توسعه فناوری نانو در فرآیندهای فتواکسیداسیون پیشرفته شیمیایی مبتنی بر نانو فتوکاتالیست ها جهت پالایش فاضلاب های صنعتی به ویژه پساب های شور و و بسیار شور پتروشیمی و پالایشگاهی با منشا مشتقات هیدروکربنی به افزایش راندمان این فرآیندها منجر شده است. روش سل-ژل یکی از موثرترین روش ها برای سنتز نانو پودرهای اکسید فلزی بوده و در سالیان اخیر در تحقیقات مختلف برای سنتز نانو پودر تیتانیوم دی اکسید کاربرد داشته است. تقویت خواص نوری، شیمیایی و مکانیکی و الکترومغناطیسی نانو فتو کاتالیست ها حین مراحل سنتز در روش سل-ژل و دیگر روش های ترکیبی ارزان قیمت و زودبازده می تواند توان بهره برداری و پایداری نانو کامپوزیت ها را در پالایش محیط های آبی مانند فاضلاب های شهری و صنعتی افزایش دهد. به منظور کاهش هزینه - زمان و صرفه اقتصادی فرآیندهای تصفیه پساب های شهری و صنعتی و کاربری های مشابه توسعه فناوری سنتز و تهیه نانو کامپوزیت هایی با ماندگاری بالا و قابلیت استفاده مجدد در سیکل پالایشی مد نظر پژوهشگران می باشد. نانو کامپوزیت هایی که با پتانسیل بالا در محیط های اسیدی و قلیایی تولید شده و راندمان بالایی در فرآیندهای فتواکسیداسیون پیشرفته شیمیایی داشته باشند. کاربرد روش های مختلف فرآیندهای فتواکسیداسیون پیشرفته شیمیایی بدلیل کاهش مصارف انرژی و راندمان بالا با امکان استفاده از فناوری نانو کامپوزیت های زیست سازگار همچنان درحال گسترش می باشند. در تحقیق مروری حاضر، نتایج برخی از پژوهشگران در سالیان اخیر مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

نانوذرات، دی اکسید تیتانیوم، نانوکامپوزیت، روش سل-ژل، فتواکسیداسیون شیمیایی، محیط اسیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.