بررسی وضعیت کاربری فضای سبز شهر با توجه به توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE06_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ایرانپور مبارکه

کارشناسی ارشد کشاورزی، گرایش زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران

چکیده

هدف اصلی در طراحی فضای سبز دستیابی به آثار اجتماعی آن در هر چه نزدیک تر کردن انسان و طبیعت به یکدیگر است.هر چنداز کارکرد زیست محیطی آن نیز می توان انتظار بازدهی اجتماعی و روانی داشت.لذا توسعه،طراحی و اجرای فضای سبز باید براساس نگرش صحیح نیازهای زیست محیطی و اجتماعی شهر و نیز امکانات و قابلیت های شهر صورت گیرد.در این میان دو مقوله ی "توسعه پایدار" و ارتقای بهره وری"همواره باید سرلوحه سیاست گذاری های توسعه وایجاد فضاهای سبز قرار گیرد. اندیشه توسعه پایدار که در اواسط دهه ی ۱۹۹۰شکل گرفت توسعه ای است که در جهت رفع نیازهای کنونی باشد بدون اینکه توانایی های نسل آینده را در رفع نیازهایشان کاهش دهد .در توسعه پایدار مسئله این نیست که تنها به حفاظت از محیط زیست اهمیت داده شود بلکه تلاش بر این است که محیط زیست حفظ شود در عین اینکه مانعی در برابر رشد وتوسعه ایجاد شود یا به عبارت دیگر اجازه دهیم فرایندهای رشد اقتصادی روال خود را داشته باشند در عین حال به دقت و با استفاده از روش های تخصصی مراقب باشیم تا از تخریب سرمایه های زیست محیطی تا حد ممکن جلوگیری شود .مفهوم پایداری در توسعه یعنی مداومت واستمرار بخشیدن به تجدید و تولید منابع و چیزهای مصرف شدنی برای نسل فعلی و نسل های آتی ،بدون وارد آوردن خسارت به محیط زیست.توسعه پایدار دارای سه بعد اصلی اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی است که در حال حاضر حفاظت از محیط زیست به عنوان هدف بنیادی توسعه پایدار مورد توجه قرار دارد . شاخص های این نظریه ،توجه به محیط زیست و فضای سبز و جامعه گیاهی و جنگلی ،تراکم متوسط در حومه های شهری و شهرهای کوچک ،کاهش فواصل ارتباطی ایجاد اشتغال محلی ،توسعه متنوع ساکنان در مراکز اشتغال ،توسعه شهرهای کوچک برای کاهش اتکاء به شهرهای بزرگ ،ساختار اجتماعی متعادل، حمل و نقل عمومی و کاهش ترافیک جاده ای و توزیع منابع می باشد. توسعه پایدار شهری فرایندی است که طی آن گردش انرژی در شهر در حداقل شرایط عملکردی ،حداکثر کارایی را داشته و توزیع یکسانی را به حرکت درآوردن قابلیت های موجود در اجزا عمل می کند به موازات آن به صورت یک محرک رشد بیرونی نیز عمل کرده و جریانات نهفته و یا منزوی با اتصال به جریانات درونی خود به حرکت در می آورد به علاوه حداقل اثرات زیانبار محیطی را در پیرامون خود دارد.

کلیدواژه ها

وضعیت کاربری، فضای سبز شهر، توسعه پایدار شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.