زبان و ادبیات فارسی: الگوی ایرانی اسلامی فرهنگ و اخلاق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ترسیم چشم انداز ۱۴۵۰ جمهوری اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IRICONF01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نوری

مهدی آسمی

چکیده

ادبیات فار سی، یک بستر فرهنگی برای گسترش مبادی دین ا ست، هرآنچه در قرآن کریم، احادیث و روایات در مورد دین و زندگی بیان شده است، ادبا و شاعران به نحوی دیگر با زبان فارسی بیان کرده اند. نیم نگاهی به آثار ادبا نشان میدهد این بزرگان با بهره گیری از متون دینی، تدابیر مهم قرآنی را در توصیه به یک زندگی بهتر به زبان فارسی و با کلامی شیرین و تاثیرگذار در قالب فرهنگ بومی آورده اند که از رهگذر آن، عر ضه کننده الگوی ایرانی ا سلامی به جهانیان شده اند. در این مقاله با هدف روشنگری لزوم توجه به ادبیات، در راستای الگوی پیشرفت، با محوریت تبیین الزامات اجرایی الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت به ظرفیتهای زبان و ادبیات فار سی در انتقال فرهنگ اسلامی توجه شده ا ست که الگوی ایرانی ا سلامی فرهنگ و اخلاق دینی در جامعه ایران و جهان است. از میان شاعران برجسته، اشعار سعدی، مولوی و حافظ در زمینه الگو بررسی شده اند و نتایج نشان میدهد، شاعران مورد نظر، سعی کردند در جهت بهبود جامعه، براساس آموزه های دینی، معایب و کاستیها را انتقاد کنند و در صدد ساختن جامعه آرمانی با فضیلتهای انسانی هستند که مورد نظر دین و اخلاق است و در بیان این مباحث مطابق مشرب مخاطب ایرانی، اندیشه های خود را بازگو کرده اند. بنابراین توجه به زبان و ادبیات فارسی در الگوی پیشرفت بنا به این دلیل که با زبان فارسی عرضه کننده مبانی اسلامی شدند باید مورد توجه قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

زبان فارسی، الگوی پیشرفت، سعدی، حافظ، مولوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.