تاثیر نااطمینانی سیاست اقتصادی بر ریسک سقوط قیمت سهام (مطالعه موردی: شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات نوین کاربردی در مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NASME-3-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی پژویان

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه علامه محدث نوری مازندران

کبری مسکینی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه علامه محدث نوری مازندران

چکیده

این مقاله تاثیر نااطمینانی سیاست اقتصادی را بر ریسک سقوط قیمت سهام در شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار میدهد. برای اندازه گیری نااطمینانی سیاست اقتصادی، از شاخص های رشد اقتصادی و نرخ ارز استفاده شده است و برای انداژهگیری متغیر ریسک سقوط قیمت سهام به صورت کمی از دو روش نوسانات بالا و پایین و چولگی منفی بازده ماهانه سهام استفاده شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است. همچنین، این پژوهش از لحاظ ماهیت، توصیفی- همبستگی است و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و استخراج نتایج پژوهش از نرم افزار stata۱۴, Excel و Eviwse۱۰ استفاده شده و برای آزمون فرضیه ها به تعداد نمونه ۱۲۳ شرکت طی دوره ۱۳۹۷ - ۱۳۹۱ انتخاب شده است. نتایج نشان میدهد که رشد اقتصادی رابطه معناداری با نوسانات مثبت و منفی ندارد و نرخ ارز رابطه مثبت و معناداری با نوسانات بالا و پایین دارد، از طرفی رشد اقتصادی رابطه مثبت و معناداری با چولگی منفی بازده سهام دارد و نرخ ارز رابطه منفی و معناداری با چولگی منفی بازده سهام دارد. همچنین نتایج در پژوهش حاضر نشان میدهد ضرب مالکیت دولتی در رشد اقتصادی رابطه معناداری با نوسانات بالا و پایین ندارد و ضرب مالکیت دولتی در نرخ ارز رابطه منفی و معناداری با نوسانات بالا و پایین دارد.

کلیدواژه ها

نااطمینانی سیاست اقتصادی، ریسک سقوط قیمت سهام، نرخ ارز، مالکیت دولتی، رشد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.