جایگاه سنگ شناختی کانسارهای کرومیت کمپلکس افیولیتی کوه سرخ، جنوب غرب کهنوج

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI05_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی رجب زاده

استادیار بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز

حسین دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زمین شناسی اقتصادی دانشگاه شیراز

چکیده

توده های افیولیتی کوه سرخ در جنوب غرب کهنوج، اساساً از سنگهای اولترامافیک هارزبورژیت، دونیت و ورلیت تشکیل شده اند.این توده ها دگردیسی پلاستیک شدیدی را متحمل شده و در درون یک منطقه دگرگونی فشار و دمای متوسط تا بالا قرار دارند. کانسارهای کرومیت همراه با سنگهای دونیتی خود در دو سطح چینه شناسی متفاوت قرار می گیرند. کانیهای این دو گروه از نظر ترکیب شیمیایی نیز قابل تقسیم می باشند. انواع عمیق تر در ستون چینه شناسی افیولیتی بصورت توده های کوچک عدسی شکل در درون سنگهای هارزبورژیتی قرار می گیرند و نشانگر مرحله دوم فعالیت ماگمایی در منطقه می باشند. این کانسارها نسبت به ذخایر گروه دوم که درون توده های حجیم دونیت قرار دارند، دارای کرومیت با کروم بالاتری می باشند و در دمای بالاتری تشکیل شده اند. کانسارهای کرومیت این منطقه از نظر ساخت و ترکیب شیمیایی از نوع کرومیت آلپی می باشند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.