ارائه مدل تحلیل عاملی شناسایی شاخص های وجدان کاری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF03_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله جمشیدلو

استادیار گروه مدیریت، واحد هیدج، دانشگاه آزاد اسلامی، هیدج، ایران

سید مهدی معافی مدنی

استادیار گروه مدیریت، واحد هیدج، دانشگاه آزاد اسلامی، هیدج، ایران

علی فرجی حاجی بابا

کارشناس ارشد گروه مدیریت، واحد هیدج، دانشگاه آزاد اسلامی، هیدج، ایران

چکیده

هدف این پژوهش شناسایی مدل تحلیل عاملی شاخص های وجدان کاری کارکنان آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی است.روش تحقیق این مطالعه پیمایشی و از نوع توصیفی تحلیلی است. روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط اساتید و خبرگان دانشگاهی تایید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای مقیاس وجدان کاری ۹۲ /. به دست آمد که نشانگر پایاییمطلوب بود. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و روش تحلیل عاملی و آزمون رتبه ای فریدمن مورد بررسی قرار گرفت. نتایجتحلیل عاملی نشان داد که شاخص های وجدان کاری بیشتر حاصل عملکرد ۵ عامل اتکا و توانمندی، موفقیت، خودکارآمدی،انضباط اجتماعی و کارایی است که این عامل ها ۲۳ / ۹۰ درصد از شاخص های وجدان کاری را توجیه می کنند. برای رتبه بندیشاخص های وجدان کاری از آزمون فریدمن استفاده شد که به ترتیب شاخص های کارایی، موفقیت، انضباط اجتماعی،خودکارآمدی، اتکا و توانمندی بالاترین مقادیر را به خود اختصاص دادند . در نهایت با استفاده از نرم افزار لیزرل و معادلاتساختاری، مدل نهایی مربوط به شاخص های وجدان کاری ارائه گردید که نتایج نهایی حاصل از برازش مدل براساس معادلاتساختاری نشان داد که شاخص های وجدانکاری به سه شاخص کارایی، موفقیت و انضباط اجتماعی تقلیل یافت و مدل ا زمطلوبیت و برازش بهینه برخوردار بود.

کلیدواژه ها

مدل تحلیل عاملی، وجدان کاری، کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.