ضرورت شکل گیری هم رقابتی به عنوان شکل جدید روابط بین شرکت های هواپیماییداخلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF03_268
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نظری

دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، ایران

ساعده غیوری ثالث

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران، ایران

چکیده

صنعت هوانوردی دچار تحولات بیرونی و درونی شدید طی سه دهه اخیر شده است. از یک طرف محیط بیرونی این صنعت به شدتتحت تاثیر فناوری اطلاعات و افزایش گردشگری قرار گرفته است و محیط صنعت محیطی متلاطم و نا اطمینان و مبهم و پیچیده VUCA شده است و از طرفی دیگر محیط داخلی صنعت نیز بعد از مقررات زدایی در این صنعت و آزادسازی ایرلاین ها در قیمت گذاری و باز شدن آسمان برخی کشورها شرک تهای هواپیمایی را به سمت اتحادهای راهبردی و هم رقابتی برده است به طوریکه هم اکنون بیش از ۵۰ درصد سهم بازار در اختیار سه اتحاد راهبردی اسکای تیم ، وان ورلد و استار الاین س ۳ می باشد. حوادث۱۱ سپتامبر و رکود اقتصادی ۲۰۰۸ و کووید ۱۹ نیز به پیشران شرکت های هواپیمایی برای روی آوری به این اتحاد ها کمک نمودهاست .در این مطالعه با روش مطالعه اسنادی به بررسی نتایج اجرای همرقابتی در صنعت هوانوردی پرداخته شده است. مطالعات خارجینشان از اثرات مثبت و یا نامعلوم این اتحادها بر عملکرد شرکت ها و رضایت و ادراک کیفیت مسافران از خدمات ایرلاین ها را نشانمی دهد. در ایران هر چند مطالعات متعددی درباره اثرات همرقابتی در صنایع مختلف صورت گرفته ولی تاکنون به جز مطالعهنویسندگان این مقاله که در دو پژوهش کمی و کیفی به شرایط و راهبردها و پیامدهای هم رقابتی و تخصیص فعالیت ها درشرکت های هواپیمایی به همکاری و رقابت پرداخته شده است مطالعه ایی صورت نگرفته است.با توجه به کوچک بودن بازار و تعداد زیاد شرکت هواپیمایی که بیشتر آنها سهم کمی از بازار را دارا می باشند، پیشنهاد می شودشرکت های هواپیمایی داخلی برای بهره مندی از مزایای اشتراک هزینه و کدشیرینگ و اتصال پروازهای مسافران و بازدهی نسبت بهمقیاس و سایر منافع ناشی از هم رقابتی این استراتژی را مورد توجه جدی قرار دهند.شرکت های هواپیمایی داخلی در مرحله اول می توانند در داخل و با شرکت های داخلی و در مرحله بعد با اتحادهای راهبردیاستراتژیک همکاری نمایند تا ضمن بهبود عملکرد خود رضایت مشتریان و سایر ذ ینفعان را بهبود بخشند

کلیدواژه ها

هم رقابتی، شرکت های هواپیمایی، اتحاد استراتژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.