پیش بینی عزت نفس بر اساس درک رفتارهای غیرکلامی با میانجی گری ناگویی خلقی در دانشجویان متاهل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ARSEP10_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 201
نویسندگان
دانشجوی گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران
عضو هیئت علمی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی عزت نفس بر اساس درک رفتارهای غیرکلامی با میانجی گری ناگویی خلقی در دانشجویان متاهل انجام شد. این پژوهش از لحاظ هدف یک پژوهش بنیادی و از لحاظ روش توصیفی و روش اجرا همبستگی بود. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش زنان متاهل دانشگاه آزاد سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شهر ابهر(۵۵۰ نفر متاهل) که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده و به حجم ۲۰۰ دانشجو از میان دانشجویان متاهل انتخاب شد. به منظور گردآوری داده ها،دانشجویان به پرسشنامه های عزت نفس کوپراسمیت (۱۹۶۷)، پرسشنامه مهارت های ارتباطی (بیطوشی، (۱۳۹۳و پرسشنامه ناگویی خلقی تورنتو( بگبی،پارکر و تیلور، (۱۹۹۴ پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه انجام شد. یافته ها نشان دادند اثر مستقیم متغیر رفتارهای غیر کلامی و ناگویی خلقی بر عزت نفس در سطح معناداری است(.(P< ۰/۰۰۵ لذا این تاثیر معنادار است. براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که نقش واسطه ای ناگویی خلقی در رابطه بین رفتارهای غیر کلامی با عزت نفس توسط شواهد تجربی تایید می شود همچنین با عزت نفس رابطه چندگانه وجود داشته و این متغیرها می توانند عزتنفس دانشجویان متاهل را پیش بینی کنند.کلیدواژه ها
عزت نفس، رفتارهای غیرکلامی ،ناگویی خلقی ، دانشجویان متاهلمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.