بررسی رابطه احساس تنهایی با اضطراب اجتماعی و تکانشگری در پاندمی کرونا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ARSEP10_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 424
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه خوارزمی
دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه خوارزمی
چکیده
احساس تنهایی به عنوان یک حالت عاطفی منفی تعریف شده است و زمانی رخ میدهد که »اختلافی بین الگوهای مطلوب و به دست آمده از تعاملات اجتماعی« وجود داشته باشد. این پژوهش با هدف تبیین احساس تنهایی بر مبنای اضطراب اجتماعی و تکانشگری در دوران پاندمی کرونا به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام گرفت. این پژوهش شامل ۲۳۲ دانشجوی کارشناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی پردیس کرج ۱۴۷) دختر، ۸۵ پسر) بود که با روش نمونهگیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند و برای جمع آوری داده هاپرسشنامه های احساس تنهایی (UCLA) تجدید نظر شده (نادری و حق شناس، (۱۳۸۸، هراس اجتماعی (کانور وهمکاران، (۲۰۰۰ و مقیاس تکانشگری بارت (BIS-۱۱) در مورد آنها اجرا شد. داده ها به وسیله ضریبهمبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که میاناحساس تنهایی، اضطراب اجتماعی و احساس تنهایی، همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت. علاوه بر این در آزمون تحلیل رگرسیون خطی اضطراب اجتماعی توانسته بود ۲۶ درصد از واریانس احساس تنهایی را پیشبینی کند و تکانشگری توانسته بود ۶ درصد از واریانس احساس تنهایی را پیشبینی نماید. براساس این یافته ها میتوان نتیجه گرفت که با کاهش اضطراب اجتماعی و تکانشگری، احساس تنهایی نیز کاهش پیدا میکند.کلیدواژه ها
احساس تنهایی، اضطراب اجتماعی، تکانشگری، کرونامقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.