تعیین تاثیر نفوذ خودروهای خودران بر روی ظرفیت در معابر شریانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 19، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-19-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار افندی زاده

استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محمود احمدی نژاد

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

آرین اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

افزایش ظرفیت شبکه ترافیک با ساخت معابر و زیرساخت های آن پرهزینه است. روش های مختلف مدیریت ترافیک برای رسیدگی به رشد سریع تقاضای سفر به روش های گوناگون ارائه شده است که از بین آن ها می توان اظهار نمود که وسایل نقلیه خودران نویدبخش خوبی برای پاسخگویی به تقاضای سفر می باشند. خودروهای خودران با توجه به کاهش خطاهای انسانی می تواند با کاهش فضا بین خودروها ظرفیت را افزایش دهند. ازاین رو در این تحقیق با اعمال ویژگی های مدل های وسایل نقلیه خودران و غیرخودران در شبکه معابر بخشی از تهران، با روش های گوناگون شبیه سازی شده است. در این شبیه سازی ها با استفاده از مدل ها، دنبال کردن خودرو، تغییر خط و دسته بندی خودروهای خودران در زمانی که با مقادیر سهم مختلف در شبکه مشارکت می کنند، در نظر گرفته شده است. پارامترهایی که در این تحقیق به عنوان خروجی در نظر گرفته شده عبارتند از میزان خودروهای عبوری از شبکه، سرعت میانگین کل شبکه و میانگین کل زمان سفر که مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین تقاضای ترافیکی مختلفی بر روی شبکه اعمال شده است تا عملکرد خودروهای خودران در شرایط مختلف مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان می دهد که نفوذ کامل خودروهای خودران می توانند حتی تا بیش از ۵۰ درصد در ظرفیت شبکه تاثیر بگذاردو نیز تغییرات مقدار سرفاصله زمانی خودروهای خودران می تواند در تعامل خودروهای خودران در نفوذ مختلف، با خودروهای عادی تاثیر مثبتی داشته باشد و این نوید را می دهد که در واقعیت نیز تاثیرات آن را در شبکه های واقعی مشاهده شوند.

کلیدواژه ها

تاثیر نفوذ خودروهای خودران, دسته بندی (پلاتونینگ), ظرفیت, مدل دنبال کردن خودرو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.