اثرات برنامه تمرینی حرکتی و بازی های کامپیوتری بر مهارت های حرکتی کودکان ناهماهنگی رشدی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در ترویج و توسعه علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: ASPDS01_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 237
نویسندگان
کارشناسی ارشد، یادگیری و کنترل حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران
کارشناسی ارشد، یادگیری و کنترل حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهرا ن
چکیده
هدف پژوهش حاضر اثرات برنامه تمرینی حرکتی و بازی های کامپیوتری بر مهارت های حرکتی کودکان ناهماهنگی رشدی بود.جامعه آماری تحقیق حاضر، تمامی کودکان مبتلا به اختلال ناهماهنگی رشدی مدارس استان تهران با دامنه سنی ۷ تا ۱۲سال انتخاب شده است. به منظور تعیین نمونه تحقیق، تعداد ۳۰ نفر از پسران مدارس استان تهران به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و پس از همگن سازی نمرات پیش آزمون در سه گروه ۱۰ نفری شامل دو گروه تجربی (برنامه تمرینیحرکتی و بازی های کامپیوتری) و یک گروه کنترل قرار گرفته اند. افراد گروههای تجربی به مدت ۸ هفته، هفته ای سه جلسه۴۵ دقیقه ای به انجام بازی های منتخب پرداختند. گروه کنترل هیچ برنامه خاصی دریافت نکرد و زندگی روزمره خود را انجامداد. در پایان مداخلات تمرینی، پس آزمون گرفته شد. آزمون برونینکس اوزرتسکی برای ارزیابی عملکرد حرکتی استفاده شد. از آزمون تی وابسته، تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح p< ۰.۰۵ برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده نتایج آزمون t وابسته حاکی از پیشرفت معنادار مهارت حرکتی بین پیش آزمون و پس آزمون گروه برنامه تمرینی و گروه بازی کامپیوتری است. با وجود این، بین پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل در میزان مهارت حرکتی اختلاف معناداری مشاهدهنشد. لذا متخصصین تربیت بدنی می توانند والدین، مربیان و مسئولین آموزشی و مراکز نگهداری و سرپرستی کودکان را درطرح و اجرای چنین برنامه هایی کمک کنند. توجه به رشد حرکتی کودکان نه فقط والدین را در شناسایی برخی اختلالاترشدی یاری می کند، بلکه زمینه و بستر خوبی را برای رشد همه جانبه کودک در اختیار والدین و مربیان قرار می دهد.کلماتکلیدواژه ها
برنامه تمرینی حرکتی، بازی های کامپیوتری، مهارت های حرکتیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.