مقاوم سازی تیرهای ساده پیش تنیده با استفاده از الیاف پلیمری تقویتی کربن و شیشه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه آنالیز سازه -زلزله، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ASE-19-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفتح اله ساجدی

دانشیار گروه عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

امین تولابی شیخی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه عمران، موسسه جهاد دانشگاهی اهواز، اهواز، ایران

چکیده

در این پژوهش بعد از سنجش توانایی نرم افزار آباکوس و اطمینان از نتایج، دو عدد تیر پیش تنیده مقاوم سازی نشده به عنوان مدل های مرجع و ۲۴ عدد تیر پیش تنیده مقاوم سازی شده با الیاف تقویتی کربن و شیشه و کاربرد بتن­های با مقاومت ۳۰، ۴۰ و ۵۰ مگاپاسکال و کابل­های پیش تنیدگی به اقطار ۲۰،۱۶ و ۲۲، میلی متر مدل­سازی شدند. پس از تحلیل عددی تیرهای بتن­مسلح پیش تنیده با و بدون الیاف تقویتی، ظرفیت باربری آنها بررسی شد. نتیجه شد که در تیرهای ساده بتن­مسلح و پیش تنیده، ترک های حاصل از خسارت کششی در مقطع میانی تیرها با حداکثر تنش، به شکل پیوسته به سمت تکیه گاه ها با شیب ملایم کاهش یافته اند. در تیرهای ساده بتن­مسلح و پیش تنیده، بیش ترین تنش ها در آرماتورهای کششی در پایین تیر ایجاد شدند و در آرماتورهای برشی نیز تنش در مقطع میانی تیرها شروع شده و در وجه پایین مقطع تیر بیشینه خود را نشان دادند. به­علاوه، در تیرهای ساده بتنی پیش تنیده با افزایش تعداد کابل های پیش تنیدگی از ۱ به ۲ و ۳، ظرفیت افزایش یافت؛ ظرفیت تیرهای دارای ۳ کابل، نسبت به تیرهای دارای ۱ و۲ کابل به ترتیب،  %۷۹ و % ۲۲ افزایش داشتند. ظرفیت تیرهای بتنی پیش تنیده با بتن  ۵۰ مگاپاسکال به تیرهای بتنی پیش تنیده ساخته شده از بتن­های با مقاومت ۳۰ و ۴۰ مگاپاسکال به ترتیب به میزان، %۶ و %۵ افزایش نشان دادند. با مقایسه مدل های مقاوم سازی شده با استفاده از الیاف کربن نسبت به شیشه، به طور میانگین ظرفیت در تیرهای حاوی الیاف کربن نسبت به تیرهای حاوی الیاف شیشه، حدود %۱۲ افزایش داشته است.

کلیدواژه ها

پیش تنیدگی, مقاوم سازی, تیر ساده پیش تنیده, الیاف کربن و شیشه, نرم افزار آباکوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.