نقش زنان در ارتقای معنویت در نگرش اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF08_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده اشرف بارانلو

،طلبه سطح ۳حوزه علمیه حضرت فاطمه(س)خسروشاه

سیدیوسف قرشی

کارشناس ارشد روانشناسی، آموزش و پرورش شهرستان اسکو

چکیده

متون اصلی اسلام، به طور مستقیم به تبیین نقش زنان در افزایش معنویت پرداخته است. اگر زنان در مسیر صحیح الهی قرار گیرند، با توانایی بالقوه ی خود می توانند خانواده و جامعه را از انحرافات اخلاقی و عقیدتی نجات دهند. اسلام، زن را مانند مرد برخوردار از روح کامل انسانی و اراده و اختیار میداند و او رادر مسیر تکامل که هدف خلقت است میبیند و در ضمن این ارزش گذاری، به نقش سازنده ی زن در ارتقای معنویت در فضای خانوادگی و اجتماعی اشاره کرده است. بنابراین، موضوع تحقیق حاضر تبیین نقش زنان در ارتقای معنویت از منظر اسلام است. اهمیت ارتقای معنویت در خانواده توسط زنان به این جهت است که اگر این حالت معنوی در خانواده نباشد جامعه به سمت تنزل ارزشهای اخلاقی سوق داده می شود و خانواده از رسیدن به معنویت و کمال حقیقی باز می ماند. نظر به اینکه که تشکیل و حفظ خانواده و پیشگیری از فرو پاشی آن مستلزم برخورداری خانواده از معنویت است، هدف پژوهش حاضر بررسی میزان اثرگذاری زنان در بهبود کیفیت ایمان و معنویت از منظر آموزه های دینی است. روش تحقیق حاضر توصیفی تحلیلی است. بخش های اصلی این نوشتار بعد از بیان معنای لغوی و اصطلاحی واژه های کلیدی به این ترتیب است: نقش زن در ارتقای معنویت به عنوان یک انسان، نقش زن در جایگاه همسری و نقش زن در جایگاه مادری در ارتقای معنویت. یافته های تحقیق، حاکی از این است که ارتقای معنویت توسط بانوان یکی از مولفه های رسیدن به آرامش روانی و سعادت فرد و جامعه انسانی است.

کلیدواژه ها

حیا، تربیت ، زنان، معنویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.