بررسی اثر هیدروژن پراکسید بر راندمان فروشویی زیستی کاتد باتریهای لیتیم یون مستعمل درحضور باکتری باسیلوس فورامینی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی چالش های محیط زیست: صنعت و معدن سبز
  • کد COI اختصاصی: NCECM01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر صادقی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سیدمحمد موسوی

استاد، دانشکده مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس، تهرا ن

فرزانه وکیل چپ

دکتری، مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

پیشرفت صنعت و فناوری، افزایش سالانه تولید پسماندهای جامد را به دنبال داشته است. پسماندهای الکتریکی و الکترونیکینظیر باتریهای لیتیم یون فرسوده، دستهای از پسماندها هستند که انباشت آ نها مشکلات زیست محیطی متعددی را ایجادکرده است. ورود فلزات سنگین به محیط زیست، کاهش منابع معدنی اولیه، افزایش تقاضا و درنتیجه افزایش قیمت فلزات، اینضرورت را ایجاب میکند که یک روش دوستدار محیط زیست برای بازیافت این باتریها یافت شود. در این پژوهش ابتدااستخراج فلزات منگنز، لیتیم و مس از باتریهای لیتیم یون فرسوده به سه روش فروشویی زیستی یک مرحل های، دو مرحلهایو محیط کشت مستعمل با درصدهای مختلف چگالی توده جامد، در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد به مدت ۷ روز انجام شد.سپس اثر افزودن هیدروژن پراکسید به محیط کشت مستعمل، برای ضعیفتر شدن پیوندهای شیمیایی فلزات و افزایشراندمان فرآیند، در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و کاهش زمان فرآ یند از ۷ روز به ۴۸ ساعت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ،حاکی از افزایش استخراج منگنز از ۰/۱ به ۸۴/۵ درصد، افزایش استخراج لیتیم از ۶ به ۷۳/۷ درصد و افزایش استخراج مس از ۱۱ به ۷۹ درصد در محیط کشت مستعمل حاوی H۲O۲ در مقایسه با غیاب عامل کاهنده بود. که نشاندهنده افزایش راندمان فروشویی و تسهیل استخراج این فلزات از باتری لیتیم یون به دلیل افزودن H۲O۲ است.

کلیدواژه ها

فروشویی زیستی، باتری لیتیم یون مستعمل، باسیلوس فورامینیس، هیدروژن پراکسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.