ارائه مدل علی حلقوی مولفه های کیفیت زندگی زناشویی براساس خروجی روش دیمتل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مطالعات روانشناسی سلامت روان
- کد COI اختصاصی: MHPS01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 758
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایرا ن
دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایرا ن
استادیار گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایرا ن
چکیده
خانواده نخستین، برجسته ترین و خاص ترین نهاد اجتماعی در فرهنگ و تمدن آدمی است. خانواده کانونی است که باید برای حفظ کرامت و ارج آدمی و تامین سلامت جسمانی و روانی و رشد معنوی و مالی او استحکام یابد. استواری خانواده به منظور ماندگاری انسجام جامعه و تامین محیطی سالم برای زیستن و رشد آدمی ، نیازی انکارناپذیراست. مقاله با هدف ارائه مدل علی حلقوی مولفه های کیفیت زندگی زناشویی براساس خروجی روش د یمتل می باشد. خبرگان پژوهش را گروهی از روانشناسان تشکیل داده اند و داده ها توسط پرسشنامه دیمتل جمع آوری شده است. روش تحقیق پژوهش روش تحلیل علت و معلولی دیمتل می باشد. نتایج نشان می دهد که متغیر روان شناختی بیشترین اثرگذاری بر سایر متغیرها را دارد. متغیر بین فردی اثرپذیرترین متغیر شبکه است. متغیر فرهنگی اجتماعی مهمترین متغیر سیستم در شبکه روبط تکنیک دیمتل میباشد. نتایج مطالعه نشان می دهد متغیرهای فرهنگی اجتماعی، سلامت ی_جسمانی، روان شناختی و خانوادگی علت هستند و متغیرهای فردی، بین فردی، محیطی، اقتصادی ، معنوی_ اعتقادی، عاطفی معلول هستند. مبتنی بر خروجی روش دیمتل، مدل علی حلقوی مساله ترسیم شد، این مدل میتواند برای ادامه روش پویایی شناسی سیستمها مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
زندگی زناشویی،کیفیت، ازدواج، روش دیمتل، خانوادهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.