بررسی تاثیر ویروس کرونا برتغییر سبک زندگی اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF09_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر صالحی

دانشیارگروه فلسفه تعلیم و تربیت،دانشگاه خوارزمی

آسیه نراقی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه تعلیم و تربیت،دانشگاه خوارزمی

زهره ربانی لشکاجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه تعلیم و تربیت،دانشگاه خوارزمی

چکیده

ویروس کرونا یا به بیان بهتر بیماری کووید- ۱۹بلای ناگهانی و غیر قابل پیش بینی بود که نا خواسته بر سر دنیا آمد. تمام زندگی افراد تحت الشعاع این بیماری قرار گرفت و با وجود این ویروس روش زندگی وسبک زندگی افراد دچار دگرگونی شد.در این بین سبک زندگی اسلامی نیز دچار تغییراتی شد.از نظر دین اسلام مواردی مانند صله رحم و ارتباط با دیگران ،نماز جماعت ،اطعام دادن، زیارت عتبات عالیات و....همواره مورد تاکید بوده است و آیات و روایات بسیاری جهت انجام این موارد بیان شده است از طرفی دین اسلام به عنوان کامل ترین دین ،برنامه جامعی جهت نیل به سعادت برای بشریت تبین کرده است .اسلام به عنوان دین سمحه و سهله همواره مقتضیات زمان را در نظر دارد و در اجرای احکام انعطاف پذیر است .حال با توجه به شرایط جامعه که بر اثر ویروس کرونا دچار تغییر شده است لذا سبک زندگی اسلامی نیز با ارجحیت دادن حفط جان انسان که از اهم واجبات است تغییراتی را در سبک وسیاق انجام فرایض می پذیرد ولی این هرگز به معنای کم رنگ شدن و یا از بین رفتن اصل فرایض نیست بلکه راه و شیوه آن تغییر پیدا کرده است.لذا این پژوهش که به روش استنباط قیاسی صورت گرفته است،پس از تبین آیات و روایات در مورد برخی از سبک های زندگی اسلامی که در بالا اشاره شد ؛به بیان تغییراتی که در این نوع سبک با توجه به شرایط کرونا ایجاد شده پرداخته و راهکارهایی را نیز مطرح نموده است.

کلیدواژه ها

کووید-۱۹، کرونا، سبک زندگی اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.