الگوی بومی مدیریت راهبردی تحول مبتنی بر منظومه فکری مقام معظم رهبری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت اسلامی، دوره: 30، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IMIHU-30-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حسنی آهنگر

استاد، گروه هوش مصنوعی، دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، تهران، ایران.

روح الله تولایی

نویسنده مسئول: دانشیار، گروه مدیریت سیاست گذاری علم و فناوری، دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، تهران، ایران.

محمدمیلاد احمدی

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها، دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، تهران، ایران

چکیده

تحقیق حاضر به منظور ارائه الگوی بومی مدیریت راهبردی تحول انجام شده و ضمن درنظرداشتن توامان نگاه راهبردی و تحولی، برای شناخت مساله، وضع مطلوب را ترسیم کرده و سپس با تعیین سنجه های وضع مطلوب، به تحلیل وضع موجود می پردازد. در ادامه نیز با تحلیل شکاف، برای پاسخ به نظام مسائل سازمان، راهبردها و برنامه های عملیاتی را با نگاهی بومی و مبتنی بر آرمان گرایی واقع بینانه مطرح می کند. روش پژوهش حاضر تحلیل مضمون بوده است. در این تحقیق از رویکرد «شبکه مضامین» بهره گرفته شده است. در این رویکرد، نقشه ای شبیه به شبکه (تارنما) به عنوان اصل سازمان دهنده و روش نمایش تحلیل مضمون ارائه می شود. شبکه مضامین، براساس روندی مشخص، مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر را نظام مند می کند؛ سپس این مضامین به صورت نقشه های شبکه تارنما، رسم شده و مضامین برجسته هر یک از این سه سطح همراه با روابط میان آن ها نشان داده می شود. منبع اصلی جمع آوری اطلاعات جهت کدگذاری، مجموعه بیانات و مستندات مکتوب مقام معظم رهبری در موضوعات مدیریت، برنامه ریزی و تحول بوده که ازطریق جست وجوی کلیدواژگان و متن خوانی انجام شده است. درنهایت، شبکه مضامین به دست آمده ترسیم گردیده و مضامین سازمان دهنده مدل مشتمل بر موارد ذیل بوده است: نیازشناسی و نیازسنجی، شناخت وظایف و مقاصد، هدف گذاری و هدف شناسی، شناخت وضعیت و موقعیت، مسیرشناسی و برنامه ریزی و اجرای آن. الگوی بومی تحقیق حاضر، ضمن سادگی و شفافیت، جامعیت لازم در حوزه تخصصی مدیریت راهبردی تحول را نیز دارد و می تواند برای سازمان ها و نهادهای دولتی و حاکمیتی مورداستفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آرمان گرایی واقع بینانه, مدیریت راهبردی, مدیریت تحول, مدیریت تغییر, مقام معظم رهبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.