انتشار ذرات معلق (PM۱۰ ,۵.PM۲ ,PM) ناشی از فعالیت های صنعتی در شهر قم
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین همایش مدیریت آلودگی هوا و صدا
- کد COI اختصاصی: CANPM09_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 441
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشجوی دکتری گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
عضو هیات علمی گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
فعالیت واحدهای صنعتی در مناطق مختلف یکی از منابع اصلی انتشار آلاینده های مختلف گازی و ذرات معلق به اتمسفر است. در این مطالعه انتشار ذرات معلق به اتمسفر حاصل از فعالیت های صنعتی در شهر قم و محدوده ۳۰ کیلومتری آن بررسی شده است. مبنای ضرایب انتشار برای محاسبه انتشارات نهایی استفاده از ضرایب انتشار گزارش شده در EPA است که در دستورالعمل ۴۲-AP ذکر شده است. با توجه به ماهیت و اهمیت صنایع در محدوده ی مورد بررسی واحدهای صنعتی در قالب چندگروه اصلی (واحدهای تولیدآجر، واحدهای تولید گچ و آهک، واحدهای برش و پرداخت سنگ، واحدهای تولید شن-ماسه آسفالت، ریخته گری ها، ضایعات سوزی ها، لاستیک و پلاستیک سوزی ها، واحدهای استحصال سیم، چاه های زغال، واحدهای شیشه سازی، تولید چینی و سرامیک و سایر صنایع دسته بندی شده و سهم انتشار آلاینده ها به تفکیک مورد بررسی قرار گرفت. میزان انتشار ناشی از فعالیت های صنعتی در محدود مورد مطالعه حدود ۱۳۷۴۰ تن در سال و عمدتا از بخش فرایندی آن ها بوده است. بررسی ها نشان داد بیشترین میزان سهم انتشار ذرات معلق نیز مربوط به واحدهای تولید شن-ماسه و آسفالت، واحدهای تولید گچ و آهک، ریخته گری ها، واحدهای تولید آجر و سرامیک و چاه های زغال و در مجموع بیش از۱۳۱۵۰ تن در سال بوده است. بیشتر میزان انتشار ذرات معلق ۵.PM۲ منتشر شده مربوط به واحدهای آجرپزی و شیشه سازی و عمدتا ناشی از فرایند احتراق گاز طبیعی بوده است. همچنین براساس نتایج به دست آمده بیشترین میزان انتشار ذرات معلق PM۱۰ در بین واحدهای صنعتی بررسی شده به واحدهای شن و ماسه، گچ و آهک و ریخته گری اختصاص داشت. بهبود فناوری و استفاده از روش های نوین در بخش صنعت و معدن در فرایند تولید می تواند سبب کاهش قابل توجهی در انتشار آلاینده های خطرناک از جمله ذرات معلق در محدوده مورد مطالعه شودکلیدواژه ها
آلودگی هوا، ضرایب انتشار، آلودگی صنعتی، ذرات معلقمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.