ارائه چارچوبی به منظور پهنه بندی مکانی ذرات PM۱۰ با استفاده از اطلاعات سنجنده مادیس در شهر تهران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین همایش مدیریت آلودگی هوا و صدا
- کد COI اختصاصی: CANPM09_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 353
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکدهگان فنی، دانشگاه تهران
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده گان فنی، دانشگاه تهران
استادیار دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده گان، دانشگاه تهران
چکیده
در دهه های اخیر آلودگی هوا به یکی از معضلات مهم در شهرهای بزرگ از جمله تهران تبدیل شده است، لذا شبیه سازی آن می تواند به کنترل و مدیریت بهتر اثرات آن بر انسان و محیط زیست کمک کند. از آنجایی که تعداد ایستگاه های پایش آلودگی هوا در شهر تهران (و اغلب مناطق شهری)محدود است، استفاده از داده های سنجش از راه دور و تبیین ارتباط آن ها با آلاینده های هوا گزینه ای مناسب به منظور تخمین غلظت این آلاینده در مناطق فاقد اندازه گیری است. در این پژوهش از عمق نوری هواویزها AOD حاصل از سنجنده مادیس با دقت مکانی یک کیلومتر و زمانی روزانه طی یک دوره هفت ساله به همراه داده های شش ایستگاه پایش آلودگی در شهر تهران به منظور تخمین غلظت ماهانه ذرات PM۱۰ و پهنهبندی آن ها استفاده شد. در گام اول رگرسیون خطی تک متغیره میان میانگین ماهانه AOD و غلظت مشاهداتی ذرات PM۱۰ در محل ایستگاه های زمینی در مقیاس ماهانه ایجاد شد و در گام بعدی از روش IDW به منظور درونیابی مکانی ضرایب رگرسیون (شیب و عرض از مبدا) و تخمین این ضرایب در نقاط بدون اندازه گیری استفاده شد. همچنین درجه آزادی روش IDW، شامل مقادیر شعاع تاثیر و توان وزن فاصله با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهینه یابی شدند. خطای کلی ماهانه هر ایستگاه نشان داد بیشترین R۲ و KGE و کمترین RMSE به ترتیب ۰،۳۵ ،۰.۴۶ و ۱۲.۹۴ m۳/μg و مربوط به ایستگاه دانشگاه تربیت مدرس و بهترین عملکرد فصلی مربوط به فصل تابستان است. در انتها نقشه توزیع مکانی میانگین ماهانه ذرات PM۱۰ در سطح شهر تهران ارائه شدکلیدواژه ها
سنجش از راه دور،سنجنده مادیس ، عمق نوری هواویز، رگرسیون خطی PM۱۰مقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.