تاثیرات جرایم سازمان یافته اقتصادی بر بعد اجتماعی امنیت ملی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF10_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعباس رکنی

دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

چکیده

در عصر حاضر، گروه های مجرمانه سازمان یافته توانایی قابل توجهی در به خطر انداختن امنیت ملی کشورها دارند. صاحبنظران مطالعات امنیتی بر این باور هستند که این گروه ها در سطح جهانی همانند یک بازیگر فراملی به سرعت بر دامنه قدرت و تواناییهای خود میافزایند. با در نظر گرفتن این حقیقت که در هر جامعه ای گروه های مجرمانه سازمانیافته و جرائم سازمانیافته بخشی از زیست جنایی آن جامعه است، باید متذکر شد که گاهی برخی از این گروه ها به دلیل نوع جرم ارتکابی، گستردگی و قدرتی که کسب کردهاند، این امکان را دارند که تهدیدی جدی برای ادامه حیات یک حکومت بوده و در کارکردهای یک نظام سیاسی اخلال ایجاد کنند. جرائم سازمان یافته اقتصادی امروزه تبدیل به یک تهدید وجودی علیه امنیت ملی ج.ا.ا شدهاند. این جرائم ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی امنیت ملی را تحت تاثیر خود قرار داده و سبب ظهور و بروز بحرانهای مختلف برای دولت میشوند. اینگونه از جرائم با اخلال در نظام اقتصادی و ایجاد نارضایتی عمومی، در موارد حاد سبب وقوع شورشهای اجتماعی میشوند . با توجه به اهمیت بعد اقتصادی امنیت ملی، دیگر ابعاد امنیت نیز درنتیجه اینگونه از جرائم تحت تاثیر قرارگرفته و دچار بحران میشوند. پژوهش حاضر، با شیوهای توصیفی تحلیلی درصدد است تا در راستای پاسخ به این پرسش اساسی که جرائم سازمان یافته اقتصادی جه تاثیراتی بر امنیت ج.ا.ا دارند؟ آثار جرائم سازمان یافته اقتصادی بر بعد اجتماعی امنیت ملی ج.ا.ا را تبیین نماید. درنتیجه انجام این پژوهش، درنهایت ثابت خواهد شد که جرائم سازمانیافته اقتصادی با تاثیر بر ابعاد گوناگون امنیت ملی باعث بحران مشروعیت، وقوع شورشهای اجتماعی، تقلیل سرمایه اجتماعی حاکمیت و طیف وسیعی از اخلالهای گسترده در نظام اقتصادی کشور میشوند.

کلیدواژه ها

جرایم سازمان یافته، جرایم اقتصادی، امنیت ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.