جستجوی مبتنی بر عبارات منظم در متن رمزشده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات،کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT15_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه حاج قاسم صابون پز

کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی فن آوری اطلاعات، ارتباطات و امنیتپژوهشکده امنیت اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

رسول جلیلی

دانشیار، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

هزینه های زیرساختی مدیریت داده ها از یک سو و ظهور پدیده ی کلان داده از سوی دیگر، اشخاص و سازمان ها را به سمت برون سپاری داده سوق داده است. این رویکرد با چالش ها و مخاطرات امنیتی قابل توجهی مواجه است. یکی از مهمترین مخاطرات امنیتی در این رویکرد، عدم اطمینان به مدیریت سامانه ابری است؛ در این مقاله، فرض براین است که ارائه دهندگان خدمات ابری امین اما کنجکاو هستند؛ بنابراین به منظور اعمال تمهیدات امنیتی، باید داده ها در سمت کارسپار رمز شده و به سمت کارپذیر ارسال و ذخیره گردد، همچنین داده ها در مقابل حملات خارجی و نفوذهای داخلی محافظت خواهند شد هدف از این پژوهش، ارائه یک راهکار برای جستجوی عبارات منظم بر روی داده های رمزشده است (پیاده سازی عملگر LIKE رمزشده)، به گونه ای که عبارات منظم مورد درخواست کاربر به صورت رمزشده به سمت DBMS ارسال شده و روی داده های رمز شده اعمال میگردد، سپس وجود یا عدم وجود داده ها به کاربر مربوطه اطلاع داده میشود و در ضمن تلاش میشود ملاک های امنیتی و بهینگی در حد مطلوب برآورده شوند. منظور از ملاک های امنیتی، حفظ محرمانگی یا عدم نشت اطلاعات ازداده های رمزشده و پرسمان کاربر میباشد و منظور از ملاک های بهینگی، وجود کمترین سربارهای پردازشی و ذخیره سازی در سمت کاربر و عدم نیاز به تغییر زیرساخت کاربر و همچنین کاهش زمان پاسخ به پرسمان است. اگرچه در پژوهش های گذشته در این زمینه نیز فعالیت هایی صورت گرفته شده است، اما پیاده سازی آنها در محیط واقعی چندان بهینه به نظر نمیرسد. در حالی که در ارزیابی های نمونه ی آزمایشگاهی این پایان نامه ملاحظه میشود، راهکار ارائه شده قابلیت استفاده در محیط واقعی را دارد.

کلیدواژه ها

برون سپاری داده، جستجوی عبارت منظم، امنیت، رمزنگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.