ارتباط سواد سلامت روان با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF09_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگاه توکلی فرد

استادیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مهدی محمدرضایی

پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: سلامت روان یکی از مهم ترین جنبه های سلامت در افراد می باشد که تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند سن و استرس میباشد. سواد سلامت روان می تواند نشانگر سلامت روان در افراد باشد. در این مطالعه ما به بررسی ارتباط سلامت روان و سوادسلامت روان در دانشجویان سال اول و دوم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداختیم. روش کار: مطالعه حاضر به صورت مقطعی ازنوع همبستگی می باشد که بر روی ۲۰۰ دانشجو سال اول و دوم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده است. اطلاعاتدموگرافیک و همچنین اطلاعاتی مانند میزان تحصیلات پدر و مادر، نحوه سکونت، وضعیت اقتصادی خانواده، وضعیت تاهل،چندمین فرزند خانواده بودن، علاقه به رشته تحصیلی و اطلاعاتی مرتبط با مصرف دخانیات و الکل توسط پرسشنامه جمع آوریشد. سلامت روان بیماران از طریق پرسشنامه سلامت روان (General Health Questionnaire)؛ ۲۸ سوالی و همچنین سوادسلامت روان توسط The Mental Health literacy Scale (MHLS) اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان دادکه میان سوادسلامت روان و سلامت روان، ارتباط معنی داری وجود ندارد (P> ۰.۰۵). همچنین نتایج ما با بررسی ارتباط میان فاکتور هایمختلف نشان داد که سواد سلامت روان و سلامت روان با میزان تحصیلات پدران و مادران دانشجویان نیز ارتباطی ندارد (P> ۰.۰۵). از طرفی با بررسی تفکیک جنسیتی این موضوع نشان دادیم که دانشجویان پسر نمره سلامت روان بالاتری نسبت بهدختران داشتند (P= ۰.۰۰۵). بحث: در گروه هدف ما بین سواد سلامت روان و سلامت روان ارتباط معنی داری وجود نداشت. بهصورت کلی پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری در این زمینه بر روی جمعیت های مختلف مورد نیاز انجام گیرد.

کلیدواژه ها

سلامت روان، سواد سلامت روان، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.