بررسی سواد سلامت در نوجوانان استان تهران در دوره همه گیری کووید ۱۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF09_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ابراهیم پوررودپشتی

کارشناس ارشد پرستاری کودکان، مربی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

فریده یوسفی زاده

کارشناس ارشد پرستاری اورژانس، مربی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

مقدمه: نوجوانی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین دوره های زندگی در حوزه سلامت در نظر گرفته میشود. از موارد تاثیرگذار برسلامت در این دوران سواد سلامت می باشد.هدف: این مطالعه با هدف بررسی سواد سلامت در نوجوانان استان تهران در دوره همه گیری کووید ۱۹ ن در سال ۱۳۹۹انجام شده است.روشها: در این پژوهش توصیفی-تحلیلی ، اطلاعات با استفاده روش نمونه گیری خوشهای از ۲۰۰ نوجوان در مدارس استانتهران با استفاده از پرسشنامه خود گزارش دهی سنجش سواد سلامت نوجوانان و همچنین پرسشنامه پژوهشگر ساختدموگرافیک جمع آوری شده است. سپس داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد ۴۰ درصد از نوجوانان ساکن خانه دارای وضعیت سواد سلامت در حد مطلوب، ۸ / ۳۸ درصد نه چندانکافی، ۹ / ۱۱ درصد ناکافی و ۴ / ۹ درصد در حد عالی میباشد. باتوجهبه نمره کل پرسشنامه سواد سلامت، میانگین نمره کل درگروه نوجوانان درون خانه ۲ / ۱۴ ± ۸۳ / ۶۵ می باشد. باتوجه به مقیاس نمره ده ی پرسشنامه، سواد سلامت در نوجوانان ساکنخانه استان تهران نه چندان کافی می باشد.نتیجه گیری: باتوجه به نتایج حاصل از مطالعه ی حاضر سواد سلامت در نوجوانان نه چندان کافی بوده است. در بررسی سایرمطالعات نیز سواد سلامت نوجوانان سطح کافی نداشته است و این در حالی است که سواد سلامت به عنوان یک ابزارارتقادهنده ی سلامت از اهمیت ویژه ای در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های بهداشتی برخوردار است و ناکافی بودن سوادسلامت در نوجوانان به عنوان گروهی آینده ساز و درعین حال در معرض خطر به شدت آسیب زا می باشد.

کلیدواژه ها

سواد سلامت، نوجوان، کووید ۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.