فارماکوویژیلانس، کلید نظارت بر ایمنی دارو
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF09_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1168
نویسندگان
کارشناس ارشد شیمی دارویی ، گروه شیمی دارویی، موسسه آموزش عالی زاگرس کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
چکیده
ایمنی دارو یک رشته بالینی و علمی پویا است. نظارت دارویی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان، علم فعالیتهایمربوط به تشخیص، ارزیابی، درک و پیشگیری از عوارض جانبی یا هر مشکل دیگر مرتبط با دارو تعریف شده است.فارماکوویژیلانس مانند یک آنالیزکننده برای توصیف فرآیندهای پایش و ارزیابی ADR ها است و جزء کلیدی سیستمهای تنظیمداروی موثر، عملکرد بالینی و برنامه های بهداشت عمومی است. تعداد واکنش های نامطلوب دارویی (ADRs) Adverse Drug Reactions گزارش شده منجر به افزایش حجم دادههای پردازش شده است، و برای درک فارماکوویژیلانس ، به سطح بالایی ازتخصص برای شناسایی سریع خطرات دارو و همچنین دفاع از محصول در برابر حذف نامناسب نیاز است. این موضوع مسائل مهمایمنی دارو را در نظر می گیرد که این پتانسیل را دارد که بر سلامت عمومی فراتر از مرزهای ملی تاثیر گذار باشد. فارماکوویژیلانسبخش مهم و جدایی ناپذیر تحقیقات بالینی است و این روزها در بسیاری از کشورها در حال رشد است. امروزه بسیاری از اینمراکز برای نظارت بر ایمنی دارو در این عرصه جهانی کار می کنند، با این حال، نظارت دارویی با چالش های عمده ای از جنبهایمنی و همچنین نظارت بهتر داروها مواجه است.کلیدواژه ها
ایمنی دارو، سازمان بهداشت جهانی، عوارض جانبی، فارماکوویژیلانسمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.