ارایه الگوی داینامیکی اخبار جعلی در دوران شیوع کووید-۱۹ با توجه به مولفه های ارزش ویژه برند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 64، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-64-5_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نژاد داود ارین

دانشجوی دکتری گروه مدیریت، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

علیرضا پویا

استاد مدعو گروه مدیریت، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران و استاد مدیریت صنعتی، دانشگاه فردوسی مشهد ، مشهد، ایران (نویسنده مسئول)

هادی بستام

استاد مدعو گروه مدیریت، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران و استادیار مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی تابران، مشهد، ایران

علی حسین زاده

استادیار گروه مدیریت، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

چکیده

مقدمه: وجود رسانه ها و شبکه های اجتماعی، سرعت رشد اخبار جعلی را افزایش داده است. پخش و گسترش اخبار جعلی به ویژه در ارتباط با میزان شیوع کووید-۱۹ می تواند لطمه های سنگینی نظیر از دست دادن مشتریان فعلی، حرکت آن ها به سمت رقبا، کاهش ارزش سهام و اعتبار یک برند را در پی داشته باشد و سازمان ها بایستی هزینه های سنگینی برای مبارزه با این خبرها پرداخت نمایند. پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی داینامیکی اخبار جعلی در دوران شیوع کووید-۱۹ با توجه به مولفه های ارزش ویژه برند انجام شد. روش کار: تحقیق حاضر ازنظر هدف، از نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود؛ زیرا در پی نشان دادن اثرات بازخوردی اخبار جعلی بر ارزش ویژه برند و عوامل آن است. همچنین این تحقیق بر اساس ماهیت داده ها از نوع آمیخته است؛ در این تحقیق از روش پویایی های سیستم برای درک و تجزیه وتحلیل متغیرها استفاده شده است. نتایج: نتایج این تحقیق در قالب نمودار علت معلولی اثر اخبار جعلی بر مولفه های ارزش ویژه برند، نمودار علت معلولی ارزش ویژه برند و مولفه ‎های اثرگذار بر ارزش ویژه برند نشان داده شده است. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق می تواند بینش مدیران بازاریابی را افزایش داده و آن ها را در خصوص تصمیم گیری برای بهبود ارزش ویژه برند یاری نماید. در راستای نتایج این تحقیق مدیران بازاریابی بایستی راه های پخش و گسترش اخبار جعلی را به حداقل برسانند.

کلیدواژه ها

اخبار جعلی, ارزش ویژه برند, پویا شناسی سیستم ها, کووید- ۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.